Expozitie de icoane la Muzeul de Istorie din Targu Jiu

Sub genericul “Lumina din Lumina”, Muzeul de Istorie din Targu Jiu gazduieste saptamana aceasta o expozitie de icoane a elevilor de la Sectia Patrimoniu a Liceului de Teologie "Sfantul Nicodim”. Dupa cum ne-a informat prof. diacon Nicusor Lazarica, vernisajul expozitiei a avut loc marti, 30 aprilie, in prezenta profesorilor si elevilor de la Liceul Teologic, a reprezentantilor institutiei gazda si ai Facultatii "Constantin Brancusi” din Targu Jiu.

In cuvantul rostit cu acest prilej, profesor Gheorghe Plaveti, coordonatorul expozitiei, a vorbit despre greutatea crearii unei icoane, despre faptul ca pe langa obisnuitele canoane de intocmire a unei icoane, este nevoie de post, rugaciune si o viata curata din partea iconografului. “Icoana este o fereastra spre cer, iar cel care o creeaza trebuie “sa vada pe Dumnezeu in trup”, trebuie sa traiasca cu ingerii pentru a putea sa-L zugraveasca pe Dumnezeu, iar elevii nostri, prin aceste preafrumoase icoane, ne demonstreaza ca harul lui Dumnezeu ii insoteste in activitatea lor”, a precizat prof.

Plaveti.

In incheierea manifestarii, Corul Liceului Teologic “Sfantul Nicodim” a interpretat un scurt program de cantece religioase specifice acestei perioade prepascale. Expozitia va ramane deschisa publicului larg pana in a doua duminica dupa Sfintele Pasti (Duminica Sfantului Apostol Toma).
 
Gheorghe Cioiu

Sursa: mitropolia-olteniei.ro

.

02 Mai 2013

Vizualizari: 324

Voteaza:

Expozitie de icoane la Muzeul de Istorie din Targu Jiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE