Expozitie de icoane pe sticla la Stockholm

Luni, 5 octombrie 2009, ora 18:30, va avea loc la galeria Institutului Cultural Roman de la Stockholm vernisajul expozitiei de icoane pe sticla „Prezenta Sfintilor Capadocieni in iconografia populara”.

Expozitia este organizata de Episcopia Ortodoxa Romana a Europei de Nord si Ambasada Romaniei in Regatul Suediei, cu sprijinul Institutului Cultural Roman de la Stockholm, informeaza Biroul de presa al Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord.

Icoanele sunt realizate de pictoritele Teodora Simona Rosca, Cornelia Giurgiuman si Niculina Albu din Cluj-Napoca dupa modele din vechile scoli transilvane de icoane pe sticla.

La eveniment vor fi prezenti: Inaltpreasfintitul Andrei Andreicut, Arhiepiscopul de Alba-Iulia, Preasfintitul Macarie Dragoi, Episcopul Europei de Nord, Excelenta Sa Doamna Raduta Matache, Ambasadorul Romaniei in Regatul Suediei, domnul Dan Shafran, Directorul Institutului Cultural Roman din Stockholm si pr. Jan Nicolae, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba-Iulia.

Expozitia va fi deschisa pana pe 7 octombrie 2009, ora 17:00.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

05 Octombrie 2009

Vizualizari: 495

Voteaza:

Expozitie de icoane pe sticla la Stockholm 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE