Faza judeteana a Olimpiadei de Religie, in judetul Valcea

Sambata, 21 martie 2009, incepand cu ora 10,00, la Seminarul Teologic Sfantul Nicolae din Rm. Valcea, va avea loc faza judeteana a Olimpiadei la disciplina Religie pentru clasele VII-XII.

Subiectele pentru aceasta a treia etapa a olimpiadei la disciplina Religie vor fi alcatuite de catre Comisia de organizare si evaluare in acord cu tematica generala. Baremul necesar calificarii la faza nationala este nota 9,00, urmand ca primii clasati la nivelul fiecarui an de studiu sa participe la etapa nationala.

Etapa nationala se va desfasura in perioada 11-15 aprilie, la Baia Mare, judetul Maramures.

 

Tematica pentru olimpiada la etapa judeteana cuprinde materia studiata in timpul celor doua semestre conform "programelor scolare in vigoare, pentru disciplina religie - cultul ortodox". Aceasta se incadreaza intre urmatoarele repere:

- CLS. a VII-a : De la tema "Dumnezeu se descopera oamenilor. Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie" pana la tema "Bogatia darurilor lui Dumnezeu - Pilda Talantilor" (inclusiv). Conform Programei Scolare revizuite pentru Disciplina Religie - Cultul Ortodox, aprobata prin Ordinul Ministrului Nr. 4698/07.07.2008.

- CLS. a VIII-a: De la tema "Dumnezeu Mantuitorul" pana la tema "Sf. Liturghie - rugaciunea atotcuprinzatoare a Bisericii" (inclusiv). Conform Programei Scolare revizuite pentru Disciplina Religie - Cultul Ortodox, aprobata prin Ordinul Ministrului Nr. 4740/25.08.2008.

- CLS. A IX-a: De la tema "Relatia Omului cu Dumnezeu" pana la tema "Eu si duhovnicul meu" (inclusiv). Conform Programei Scolare revizuite pentru Disciplina Religie - Cultul Ortodox, aprobata prin Ordinul Ministrului Nr.5230/01.09.2008.

- CLS. a X-a: De la tema "Relatia Omului cu Dumnezeu" pana la tema "Constiinta morala - glasul lui Dumnezeu in om" (inclusiv). Conform Programei Scolare revizuite pentru Disciplina Religie - Cultul Ortodox, aprobata prin Ordinul Ministrului Nr.5230/01.09.2008.

- CLS. a XI-a: De la tema "Descoperirea lui Dumnezeu" pana la tema "Semnificatia asezarii sfintelor icoane in biserica" (inclusiv). Conform Programei Scolare revizuite pentru Disciplina Religie - Cultul Ortodox, aprobata prin Ordinul Ministrului Nr.5230/01.09.2008.

- CLS. a XII-a: De la tema "Credinta in inviere si viata vesnica" pana la tema "Rolul dialogului ecumenic si inter-religios" (inclusiv). Conform Programei Scolare revizuite pentru Disciplina Religie - Cultul Ortodox, aprobata prin Ordinul Ministrului Nr.5230/01.09.2008.

Sursa: episcopia-ramnicului.ro

19 Martie 2009

Vizualizari: 1162

Voteaza:

Faza judeteana a Olimpiadei de Religie, in judetul Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE