Festival de colinde, la Alesd

Biserica „Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul“ din orasul Alesd, Episcopia Oradiei, a gazduit cea de a IV-a editie a Festivalului de colinde si traditii crestine, informeaza “Ziarul Lumina”. Evenimentul a fost organizat de Parohia Alesd II, in parteneriat cu primaria Alesd si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bihor.

Evenimentul cultural are loc in fiecare an in preajma sarbatorii Sfantului Ierarh Nicolae. La spectacol au fost invitati solisti si grupuri corale, din judetul Bihor: grupuri de copii si adulti din parohiile Subpiatra, Ortiteag, Butan-Magesti, Cuzap, Balnaca, Pestis, corul parohiei gazda, corul bisericii din Vadul Crisului, corul „Pastravarii Bulzului“, precum si corurile Scolii Generale din Hotar, Borod - Valea Mare, Pestis si corul Scolii Generale „Constantin Serban“, corul Colegiului Tehnic „Alexandru Roman“ si corul Fundatiei „Copiii dragostei“ din Alesd. Au colindat si solistii Violeta Gherman din Oradea, Radu Ilea Turcus si Madalina Ilea din Lugasu de Jos, Corina Lele din Alesd, si Nicoleta Stef din Subpiatra.

Pastratori ai traditiei stramosesti

Festivalul are menirea de a reinnoi traditia stramosilor si de a vesti Nasterea Domnului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu intrupat, prin aceste cantari ingeresti.

„In preajma sarbatorii Nasterii Domnului ne-am obisnuit sa organizam Festivalul de colinde si traditii crestine. Dorim, prin aceasta, sa vestim Nasterea Domnului Iisus Hristos, cu speranta ca in aceasta perioada sa reusim sa oferim un adapost Pruncului Iisus in inimile noastre. Prin sunetul colindelor trezim sentimentul iubirii fata de Mantuitorul Iisus Hristos. Multumim tuturor celor care s-au implicat, preoti, cadre didactice, precum si bunilor crestini care, prin grija lor, au adunat copii de cinci-sase ani si pana la oameni in toata firea, creand prin aceasta un liant intre generatii“, a declarat pr. Ovidiu Bocsan.

Elementul de noutate din acest an l-a reprezentat prezenta juriului format din Miron Blaga si Aurel Mot, din partea Centrului Judetean pentru Conservare si Promovarea Culturii Traditionale din Bihor. La final, colindatorii au fost rasplatiti cu cozonaci de post, nuci si mere, premii.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

14 Decembrie 2013

Vizualizari: 297

Voteaza:

Festival de colinde, la Alesd 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE