Festival international de toaca la Victoria, Brasov

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Laurentiu Streza , Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, in perioada 8-10 iulie 2013, in orasul Victoria din Brasov se desfasoara editia a IX-a a Festivalului International de Toaca, "Cantecul care zideste".

Acest festival este o initiativa a parintelui iconom stavrofor Octavian Smadu, parohul bisericii "Sfintii Imparati Constantin si Elena“, biserica ctitorita de mineri in orasul Victoria.

Festivalul, mai cuprinde, in afara concursului de toaca, o parada a portului popular, o expozitie de icoane pe sticla, un simpozion pe tema artei bisericesti si un pelerinaj la manastirile din zona.

Cei initiati pentru ritmuri athonite vor concura la cele 6 clopote. La fiecare categorie de varsta se vor acorda premiile I, II si III si mentiuni.
 
Scopul festivalului este de a amplifica sensibilitatea sufleteasca a copiilor in spiritul credintei ortodoxe.

Din partea Episcopiei Severinului si Strehaiei participa ca delegat Pr. Nicolae Gigina de la Catedrala Episcopala din Turnu Severin si elevele Andra Mihaela Gigina, clasa a II-a si Alexandra Faier, clasa a VIII-a,  dupa cum precizeaza Pr. inspector pe probleme de Invatamant si Tineret, Arhid. Catalin Tarus.

La acest eveniment participa si Inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului.

Sursa: episcopia-severinului.ro

10 Iulie 2013

Vizualizari: 783

Voteaza:

Festival international de toaca la Victoria, Brasov 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE