Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna - Craciunul la romani

 

Fundatia "Mihai Viteazul" din Sfantu Gheorghe in parteneriat cu Consiliul Judetean Covasna si Consiliul Local al municipiului Sfantu Gheorghe, organizeaza, in zilele de 15-16 decembrie 2007,  Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna "Craciunul la romani".

 

"La cea de-a XVII-a editie, sunteti asteptati cu totii pentru a asculta glasurile colindatorilor si a ne bucura impreuna de maiestria artistilor,  de originalitatea programelor ce vor fi prezentate si de frumusetea costumelor traditionale romanesti. Vom avea bucuria de a asculta o mare varietate de colinde, cantece, urari si obiceiuri de Craciun si Anul Nou. Ne vor incanta privirile si sufletul formatii folclorice din judetele Brasov, Bacau, si Harghita, alaturi de coruri, grupuri de colindatori si uratori din Intorsura Buzaului, Araci, Valea Mare, de la Catedrala Ortodoxa din Sfantu Gheorghe, precum si elevii de la Colegiul National "Mihai Viteazul", precizeaza organizatorii.

 

Sambata, 15 decembrie 2007, festivalul va incepe la ora 10,00 cu slujba de Te deum la Catedrala Ortodoxa.

Vor  urma Parada portului popular de la Catedrala pana la Grupul statuar Mihai Viteazul din centrul municipiului si  Colindele si urarile din partea cetelor de colindatori. La ora 16,00, la Clubul Cinema (fostul Cinematograf Arta) va avea loc Spectacolul de gala cu intrare libera.

 

Duminica, grupurile de colindatori vor sustine concerte si urari in parohiile ortodoxe din comunitatile romanesti din judet.

 

 

.

11 Decembrie 2007

Vizualizari: 3416

Voteaza:

Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna - Craciunul la romani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE