Festivaluri de colinde in Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei in aceasta perioada se vor desfasura mai multe festivaluri de colinde pe cuprinsul eparhiei noastre.

Astfel, Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de alba Iulia, prin parohia Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil Geogel, Protopopiatul Aiud in colaborare cu Primaria comunei Ponor va invita sa luati parte la editia a IV a festivalului de colinde intitulat Deschide usa, crestine! Evenimentul va avea loc duminica, 15 decembrie, incepand cu ora 13.00 la caminul cultural din localitatea Geogel. Alaturi de invitatii speciali, Ciprian si Mihaela Istrate, vor incanta publicul prezent si alti colindatori.

De asemenea cu ocazia Sfintelor Sarbatori ale Craciunului Scoala Gimnaziala din comuna Craiesti, jud. Mures in colaborare cu Parohia Ortodoxa din localitate organizeaza Festivalul Colinde, colinde!, editia a II a.

Evenimentul va avea loc in data de 15 decembrie, ora 14.00 la Biserica Ortodoxa Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil din Craiesti.
Toti iubitorii de colinde sunt invitati sa participe. Intrarea este libera.

Vor participa urmatoarele grupuri de colindatori: Scoala Gimnaziala Craiesti, Scoala Gimnaziala Urmenis din Jud. Bistrita Nasaud, Scoala Gimnaziala Pogaceaua, Scoala Gimnaziala Sincai, Scoala Gimnaziala Faragau, Corul mixt al Bisericii Ortodoxe din Craiesti.

Traditiile si obiceiurile romanesti reprezinta un adevarat tezaur care trebuie pastrat si transmis. Copiii asteapta cu nerabdare Sfintele Sarbatori ale Nasterii Domnului. Cea mai frumoasa si mai iubita de cei mici si cei mari, saraci sau bogati este sarbatoarea Craciunului. Sarbatorile de Craciun sunt minunate mai ales unde se respecta traditiile stravechi.

La initiativa doamnei dir. prof. Gaurean Diana de la Scoala Gimnaziala Crariesti in colaborare cu parintele Paroh Gaurean Leonida in parteneriat cu scolile vecine: Faragau, Urmenis (jud. Bistrita), Pogaceaua, Sincai doresc sa promoveze valorile crestine, prin interpretare de colinde, contribuind astfel la educarea copiilor pentru pastrarea traditiilor si obiceiurilor zonale de Craciun. Cetele de colindatori vor purta costume tradationale romanesti.

Sursa: reintregirea.ro

13 Decembrie 2013

Vizualizari: 292

Voteaza:

Festivaluri de colinde in Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE