Festivitate de deschidere a anului scolar 2011-2012, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox 'Teoctist Patriarhul' din Giurgiu

Luni, 12 septembrie, in paraclisul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Teoctist Patriarhul" din Giurgiu, a avut loc festivitatea de deschidere a anului scolar 2011-2012. Evenimentul a debutat cu savarsirea slujbei de Te –Deum de catre Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi, de parinti consilieri de la Centrul Eparhial, in prezenta colectivului profesoral, a parintilor si a elevilor seminaristi. In cadrul acesteia s-au inaltat rugaciuni ca Bunul Dumnezeu sa binecuvanteze si sa lumineze mintile tinerilor elevi seminaristi „Pentru ca prin intelepciune, viata buna si dreapta credinta, sa fie ei bucurie si mangaiere parintilor lor si intarire Bisericii noastre Ortodoxe."

La final, Chiriarhul nostru a rostit un cuvant de invatatura in care a evidentiat, tinerilor seminaristi, importanta misiunii lor in societatea romaneasca, in sensul ca este absolut necesar sa-si insuseasca atat cunostintele teologice, cat si stiintele profane, pentru ca astfel sa devina formatori de opinii, slujitori de seama ai Sfintei noastre Biserici. Teologia, a mai aratat Preasfintia Sa, nu trebuie sa se adreseze numai mintii, ci deopotriva inimii si constiintei, adica trebuie sa prilejuiasca, in primul rand, o intalnire personala si reala a omului cu Dumnezeu prin schimbarea discursului teologic din vorbirea despre Dumnezeu in vorbirea cu Dumnezeu.

Teologia este asadar, deodata stiinta a mantuirii si a vietii vesnice, deoarece a fi mantuit inseamna a fi unit cu Dumnezeu Cel nemuritor si datator de viata vesnica, a incheiat Intaistatatorul eparhiei noastre.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro
 

.

12 Septembrie 2011

Vizualizari: 505

Voteaza:

Festivitate de deschidere a anului scolar 2011-2012, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox 'Teoctist Patriarhul' din Giurgiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE