Festivitatea de inaugurare a Scuarului 'Mitropolit Bartolomeu Anania', la Ramnicu Valcea

Marti, 20 martie 2012, de la orele 16.00, in fata Librariei „Virgil Ierunca” (Humanitas) din Ramnicu-Valcea, in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, a avut loc Festivitatea de inaugurare a Scuarului „Mitropolit Bartolomeu Anania”, acest spatiu public fiind declarat de catre municipalitate „Spatiu al comunitatii culturale a Ramnicului dedicat Artelor, Mestesugurilor, Traditiei si Spiritualitatii valcene”.

La festivitate au sustinut alocutiuni despre personalitatea ilustrului ierarh: Chiriarhul Eparhiei Ramnicului, IPS Parinte Gherasim, primarul municipiului, Ing. Romeo Radulescu, Conf. Univ.

Dr. Ioan St. Lazar, Presedinte Executiv al Fundatiei Culturale Sf Antim Ivireanul si amfitrionul evenimentului, Prof. drd. Florin Epure, Director Executiv la Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniul National Valcea,precum si alteoficialitati si oaspeti din Mitropolia Clujului.

Programul s-a incheiat cu un recital poetic si cantari psaltice oferite de un grup de studenti si elevi seminaristi valceni.

Evenimentul se inscrie in seria de manifestari prilejuite de cea de-a doua editie a Memorialului Bartolomeu Valeriu Anania, organizata in perioada 15-20 martie 2012 de catre Arhiepiscopia Ramnicului impreuna cu Primaria Municipiului Ramnicu-Valcea, Fundatia Culturala Sfantul „Antim Ivireanul”, Facultatea de Litere, filiala Ramnicu Valcea a Universitatii din Pitesti, Biblioteca Judeteana Valcea, Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniul National Valcea,Forumul Cultural al Ramnicului si alte institutii de cultura si de invatamant.

Sursa: arhiram.ro

 

.

22 Martie 2012

Vizualizari: 206

Voteaza:

Festivitatea de inaugurare a Scuarului 'Mitropolit Bartolomeu Anania', la Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE