Festivitati religioase prilejuite de canonizarea Sfintilor Martiri din Novo Selo si Batak in Biserica Ortodoxa Bulgara

In perioada 16-19 mai 2011, in Biserica Ortodoxa a Bulgariei vor avea loc festivitati religioase prilejuite de canonizarea sfintilor martiri din Novo Selo si Batak. La aceste manifestari, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, Biserica Ortodoxa Romana va fi reprezentata de Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

In urma canonizarii victimelor crestine martirizate in 1876 in orasul Batak, Episcopia Plovdiv, si la Manastirea Sfanta Treime din Novo Selo, orasul Aprilitsi, Episcopia Lovech, Biserica Ortodoxa Bulgara ii cinsteste ca martiri si aparatori ai credintei crestine. In cazul masacrului din Novo Selo, Biserica Ortodoxa Bulgara i-a canonizat, in mod special, pe doi calugari si sapte maici, care au fost torturati si ucisi de trupele otomane. Astfel, martirii Masacrului Batak vor fi cinstiti de catre Biserica Ortodoxa Bulgara in data de 17 mai, iar martirii din Novo Selo pe 9 mai.

Lupta poporului bulgar pentru eliberarea de sub jugul otoman, la sfarsitul secolului al XIX-lea, a fost eroica dar si sangeroasa. Aproximativ 30 000 de bulgari - majoritatea femei, copii si batrani - au fost ucisi de fortele otomane in lunile aprilie - mai 1876.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

16 Mai 2011

Vizualizari: 363

Voteaza:

Festivitati religioase prilejuite de canonizarea Sfintilor Martiri din Novo Selo si Batak in Biserica Ortodoxa Bulgara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE