Hotararile Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei din 29 septembrie 2011

In ziua de 29 septembrie 2011, la resedinta mitropolitana din Iasi, s-a intrunit, in sedinta de lucru, sub presedintia IPS Parinte Mitropolit Teofan, Sinodul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Pe ordinea de zi a sedintei, la care au mai participat IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, PS Corneliu, Episcopul Husilor, PS Ioachim Bacauanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, s-au aflat mai multe probleme privind viata bisericeasca din Moldova, care sunt de competenta Sinodului Mitropolitan. Dintre hotararile luate cu acest prilej, amintim:

- Desemnarea pentru Consistoriul Superior Bisericesc, din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a PC Pr. Petru Fercal (de la Parohia „Sf. Ioan Botezatorul” din Protopopiatul Botosani) pentru a fi membru titular, respectiv a PC Pr.

Laurentiu Segneanu (de la Parohia „Sf. Nicolae” din Protopopiatul Roman) pentru a fi membru supleant.

- Luandu-se act de criteriile prevazute in Statutul pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, s-au propus criterii suplimentare de clasificare a parohiilor la nivelul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, ele fiind inaintate Cancelariei Sfantului Sinod in vederea alcatuirii proiectului unui nou Regulament pentru numirea si transferarea clerului.

- Transformarea Manastirii „Sf. Apostoli Petru si Pavel” din localitatea Lipova, judetul Bacau, din manastire de calugari in manastire de maici.

- Transformarea in manastire a Schitului „Adormirea Maicii Domnului” (din localitatea Blaga, comuna Schitu Duca, judetul Iasi), aflat pana acum in subordinea Manastirii Galata din Iasi.

- Transformarea in manastire a Schitului „Nasterea Sf. Ioan Botezatorul” (de la Sihla, judetul Neamt), aflat pana acum in subordinea Manastirii Sihastria din judetul Neamt.

- Stabilirea unor masuri pentru imbunatatirea activitatii editiei de Moldova a Ziarului Lumina si a revistei Teologie si Viata.

De asemenea, in aceeasi sedinta, au mai fost analizate si alte probleme de ordin pastoral-misionar sau administrativ-bisericesc, precum si unele aspecte de disciplina bisericeasca.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Iasilor

.

29 Septembrie 2011

Vizualizari: 598

Voteaza:

Hotararile Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei din 29 septembrie 2011 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE