Hram la Biserica 'Sfantul Mare Mucenic Mercurie' din Bucuresti

Biserica „Sfantul Mare Mucenic Mercurie” din Bucuresti se pregateste pentru hram. Joi, isi va sarbatori ocrotitorul, informeaza TRINITAS TV. Lacasul de cult se afla in sectorul 3, pe strada Constantin Brancusi, fiind cunoscut si pentru faptul ca aici este adapostit un fragment din moastele Sfantului Mercurie.

'Miercuri, la orele 16:00 vom scoate afara din Biserica racla cu sfintele moaste spre inchinarea credinciosilor in timpul Vecerniei. Vom savarsi slujba Acatistului Sfantului Mare Mucenic Mercurie, urmat de Vecernia unita cu Litia. Joi dimineata, incepand de la ora 08:00 vom savarsi Utrenia, urmata de Sfanta Liturghie care va fi oficiata de un sobor de preoti si diaconi, in frunte cu parintele Veniamin Goreanu, consilier-administrativ in cadrul Arhiepiscopiei Bucurestilor', a spus Pr. Marius Lepadatu de la Biserica 'Sf. Mare Mucenic Mercurie' din Bucuresti.

Sfantul Mercurie a trait in secolul al III-lea, pe vremea imparatilor Deciu si Valerian. A suferit moarte martirica pentru credinta in Hristos la varsta de 25 de ani, in Cezareea Capadociei. Este pomenit in fiecare an, in Biserica Ortodoxa, la 25 noiembrie.

Piatra de temelie a Bisericii „Sfantul Mercurie” a fost pusa in anul 2003, lacasul de cult fiind construit din beton si din caramida aparenta. In prezent, se lucreaza la infrumusetarea in mozaic a bisericii.

Parohia mai poarta si hramul „Adormirea Maicii Domnului” si are in componenta peste 1.400 de familii. Pentru credinciosii care vor veni in ziua hramului la sfantul lacas au fost pregatite peste 2.000 de pachete.

Sursa: basilica.ro

24 Noiembrie 2010

Vizualizari: 573

Voteaza:

Hram la Biserica 'Sfantul Mare Mucenic Mercurie' din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE