Hram de traditie la biserica Grecescu din Turnu Severin

La slăvitul praznic al Naşterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, biserica severineană Grecescu a îmbrăcat straie de sărbătoare. La hramul de tradiţie al sfântului locaş de închinare a luat parte şi ierarhul mehedinţenilor, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Alături de Părintele Episcop, la ceremonia religioasă a slujit un sobor de preoţi şi diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic “Sfântul Nicodim” de la Catedrala episcopală din municipiu.

Câteva zeci de credincioşi au petrecut două ceasuri în rugăciune şi comuniune, o parte dintre ei împărtăşindu-se la momentul potrivit cu Trupul şi Sângele lui Hristos. Gândurile bunilor rugători s-au îndreptat şi către cei mutaţi la Domnul, pentru care au pregătit parastase, după rânduiala Bisericii.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop a adresat celor prezenţi cuvânt de învăţătură şi binecuvântare. Preasfinţia Sa le-a vorbit credincioşilor despre viaţa plină de sfinţenie pe care a dus-o Sf. Proroc Ioan. Preasfinţitul Părinte a încheiat cuvântul pastoral printr-un îndemn la rugăciune, la frecventarea bisericii şi la împlinirea poruncilor Evangheliei.

Ziua de praznic a continuat cu un parastas săvârşit de soborul de preoți slujitori spre veşnica pomenire a ctitorilor lăcaşului de închinare severinean, Ioan şi Ioana Grecescu.

Catalin Cernatescu
Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

25 Iunie 2015

Vizualizari: 77

Voteaza:

Hram de traditie la biserica Grecescu din Turnu Severin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE