Hramul Asezamantului Romanesc de la Ierusalim

Asezamantul Romanesc din Ierusalim si-a cinstit martea aceasta ocrotitorul spiritual - Sfantul Mare Mucenic Gheorghe.

Sfanta Liturghie a fost oficiata de Patriarhul Ierusalimului, Preafericitul Parinte Teofil al III-lea, alaturi de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi.

„Moment istoric aici in Asezamantul romanesc din Ierusalim.

Vizita Preafericitului Patriarh Teofil al III-lea insotit de doi ierarhi ai Patriarhiei Ierusalimului, impreuna cu diaconi si calugarite din Patriarhia Ierusalimului. Dupa stiinta noastra este prima data cand un Patriarh al Ierusalimului, in acesti aproape 80 de ani de existenta a bisericii romanesti din Ierusalim, a savarsit in ziua hramului Sfanta Liturghie Patriarhala in aceasta biserica romaneasca”, a marturisit pentru TRINITAS TV Arhim. Timotei Aioanei, Superiorul Asezamintelor Romanesti de la Locurile Sfinte.

Asezamantul Romanesc din Ierusalim se afla in apropierea Sfintei Cetati a Ierusalimului si are rolul de Reprezentanta a Patriarhiei Romane la Locurile Sfinte.

„Patriarhul Ierusalimului ne-a oferit daruri. La randul nostru si noi am oferit cateva daruri simbolice. Amintesc faptul ca la aceasta sarbatoare au participat mai multi romani aflati in pelerinaj in Tara Sfanta, dar si ambasadorul statului roman in Israel, respectiv reprezentatul statului roman la Ramallah”, a mai spus Arhim. Timotei Aioanei.

Prin delegatul sau la Sfintele Locuri, Patriarhia Romana mentine stranse legaturi cu Patriarhia Greaca a Ierusalimului si cu toate celelalte unitati bisericesti din Tara Sfanta. O alta misiune, la fel de importanta, a bisericii romanesti din Ierusalim este aceea de a raspunde solicitarilor spirituale ale credinciosilor romani, pelerini la Locurile Sfinte.

Sursa: basilica.ro

.

06 Mai 2014

Vizualizari: 901

Voteaza:

Hramul Asezamantului Romanesc de la Ierusalim 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE