Hramul Capelei Penitenciarului din Ploiesti

La 6 mai 2014 capela Penitenciarului din Ploiesti care il are ca ocrotitor pe Sf. Mc. Varvar Talharul si-a cinstit ocrotitorul. Cu ocazia hramului, Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie a fost savarsita de Pr. Protoiereu Stefan Musat, impreuna cu un sobor de preoti.La slujba au participat foarte multi detinuti, dar si cadre ale institutiei.

In cuvantul de invatatura Pr. Stefan Musat le-a aratat celor prezenti ca trebuie sa-si schimbe viata urmand invatatura lui Hristos, sa se caiasca de faptele savarsite si sa iși marturiseasca pacatele cat mai des.

„Este cunoscut faptul ca intre Protoieria Ploiesti si Penitenciarul din Ploiesti este o stransa legatura. Protoieria a raspuns cu actiuni duhovnicesti la toate solicitarile penitenciarului. Am ramas impresionant de modul smerit in care s-au prezentat de fiecare data acesti oameni privati de libertate si de aceea de fiecare data pe langa ajutoarele pe care le oferim vom fi prezenti si la alte manifestari duhovnicesti”, a marturisit Pr. Stefan Musat.

Capela Penitenciarului din Ploiesti este singura capela din tara care are ca ocrotitor pe Sf. Mc. Varvar Talharul.

Sursa: basilica.ro

.

06 Mai 2014

Vizualizari: 143

Voteaza:

Hramul Capelei Penitenciarului din Ploiesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE