Hramul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin

Joi, 19 aprilie, Episcopia Severinului si Strehaiei a organizat Hramul Catedralei Episcopale. Alaiul sfintitilor slujitori a pornit la ora 09:00 de la sediul Centrului Eparhial, intr-o procesiune in care a fost purtata icoana invierii Domnului si Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. Sfanta Liturghie arhiereasca a fost savarsita in pridvorul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin, de catre inaltpreasfintitul Parinte Acad. Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolit al Olteniei, avand alaturi un sobor de ierarhi, membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Dintre soborul de ierarhi au facut parte: inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului Preasfintitul Lucian, Episcopul Caransebesului, Preasfintitul Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, Preasfintitul Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor, Preasfintitul Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, Preasfintitul Macarie, Episcopul Ortodox Roman al Europei de Nord si Preasfintitul Emilian Lovisteanu, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului. Sute de credinciosi au tinut sa participe in duh de rugaciune la hramul Catedralei Episcopale.Raspunsurile la Sfanta Liturghie au fost date de corul "Kinonia” al Episcopiei Severinului si Strehaiei. La finalul Sfintei Liturghii toti cei prezenti s-au putut bucura de cuvantul de invatatura rostit de Mitropolitul Olteniei.

De cativa ani, PS Parinte Episcop Nicodim a randuit ca "Invierea Domnului” sa fie cel dintai hram al Catedralei, ramanand ca Sfantul Gheorghe sa fie al doilea hram. De aceea, hramul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin se savarseste in ziua de joi din saptamana luminata.

In incheiere, sa dam o marturie puternica despre binefacerile primite de la Dumnezeu, prin mijlocirea Sfantului Gheorghe, Care ne-a binecuvantat cu raze mangaietoare de soare, dupa ce cateva zile mai inainte de praznic a plouat necontenit pestea Cetatea Severinului. De aceea, pentru folosul nostru sufletesc sa-l chemam pe Sfantul Gheorghe in rugaciunile noastre, ca pe acela ce are trecere inaintea tronului Prea Sfintei Treimi.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

20 Aprilie 2012

Vizualizari: 361

Voteaza:

Hramul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE