Hramul Manastirii de la Tet, protopopiatul Sebes

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent joi, 23 aprilie, la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” de la Ţeţ, protopopiatul Sebeş.

Arhipăstorul nostru va sluji Sfânta Liturghie şi va rosti cuvântul de învăţătură cu ocazia serbării hramului acestei vetre monahale.

Biserica veche a mănăstirii Ţeţ a fost ctitorită între anii 1950-1952, şi este pusă sub ocrotirea Sf. Gheorghe iar alături de Maica Domnului, Marele Mucenic ocroteşte obştea de maici de acolo aflată sub oblăduirea maicii stareţe Rafaela Purda.

Mănăstirea Ţeţ din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia îşi are începuturile din 15 august 1952, când Părintele Ghenadie Marciu, călugărit la Mănăstirea Sâmbăta de către Părintele Arsenie Boca, a ajuns în Poiană şi a ridicat apoi la Ţeţu prima biserică. Aşezarea a fost părăsită din motive politice, schitul fiind reînfiinţat în anul 1990 de către Părintele Sofronie Boboia.

Biserica mare, a fost ridicată între anii 1994-2002 şi a fost sfinţită în 26 iulie 2003, purtând hramul Naşterii Maicii Domnului (8 septembrie), pe când hramul Bisericii vechi este Sfântul Gheorghe (23 aprilie).

Ca aşezare geografică, Mănăstirea Ţeţ se află la o distanţă de 60 km de Sebeş, pe cursul văii Sebeş-Şugag-Tău-Miraj, într-o poiană foarte frumoasă, înconjurată de păduri de brazi care fascinează şi impresionează deopotrivă.

Sursa: reintregirea.ro

.

23 Aprilie 2015

Vizualizari: 168

Voteaza:

Hramul Manastirii de la Tet, protopopiatul Sebes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE