Hramul Manastirii Prislop

Biserica Ortodoxa l-a pomenit la 8 mai 2014 pe Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan. Cu aceasta ocazie, Manastirea hunedoreana Prislop si-a sarbatorit hramul.

Sfanta Liturghie a fost oficiata de Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, Preasfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, si Preasfintitul Parinte Daniil, Episcopul Daciei Felix, inconjurati de un sobor de preoti si diaconi, in altarul de vara din curtea manastirii.

„Ii multumim lui Dumnezeu ca ne-a invrednicit sa fim astazi, aici, impreuna si sa il rugam pe Dumnezeu sa binecuvanteze viata noastra, sa ne dea putere sa ne implinim misiunea, fiecare acolo unde suntem chemati sa fim”, a marturisit Preasfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei.

La sfarsit a avut loc o slujba de pomenire a Parintelui Arsenie Boca in cimitirul manastirii, dupa cum aflam de la Pr. Sergiu Nicolae Succurro.

De aproape sapte secole, Manastirea Prislop reprezinta unul din cele mai importante asezaminte religioase ortodoxe din Transilvania. In decursul existentei sale de peste sase veacuri, manastirea a indeplinit un rol cultural semnificativ in viata romanilor transilvaneni.

Manastirea a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XIV-lea de Sfantul Nicodim, ulterior canonizat, considerat astazi drept reorganizatorul si indrumatorul monahismului romanesc la inceputul Evului Mediu. La aceasta manastire si-au dus viata Sfantul Cuvios Ioan de la Prislop si Parintele Arsenie Boca numit si "Sfantul Ardealului”.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

09 Mai 2014

Vizualizari: 640

Voteaza:

Hramul Manastirii Prislop 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE