Hramul metocului episcopal din Caransebes

La sarbatoarea Sfantului Pantelimon, metocul Centrului Eparhial din Caransebes si-a praznuit ocrotitorul. Cu acest prilej, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului a savarsit Sfanta Liturghie inconjurat de un sobor de preoti si diaconi intr-un foisor special amenajat in curtea asezamantului monahal. Raspunsurile la Sfanta Liturghie au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebesului.La Sfanta Liturghie au participat un numar insemnat de credinciosi din Banatul de Munte dar si din Maramures, multi dintre ei impartasindu-se, cu Dumnezeiestile Taine.

In cadrul Sfintei Liturghii ierarhul a hirotonit preot pe diaconul Horia Mailat pe seama Parohiei „Sfanta Treime” din orasul Anina.

„Am poposit astazi la acest schit, care a luat fiinta in timpul Inaltpreasfintitului Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, pe atunci Episcopul Caransebesului. Noi astazi avem bucuria sa vedem acest Schit relansat, de cand a venit parintele Ioachim, cu o obste foarte bine organizata si cu foarte multi credinciosi, care isi gasesc linistea sufleteasca, la acest asezamant aflat pe un deal langa cetatea Caransebesului.

De asemenea ne-am bucurat la hramul acestui asezamant ca foarte multi credinciosi s-au impartasit cu Sfintele Taine si le dorim tuturor sanatate, har peste har, binecuvantare si ajutor de la Doctorul suprem al sufletelor si trupurilor noastre” a subliniat Preasfintitul Parinte Lucian. Bucuria praznicului s-a incheiat prin agapa frateasca oferita de parintele staret Ioachim tuturor credinciosilor prezenti. Metocul cu hramul „Sfantul Pantelimon” din Caransebes se afla in curs de amenajare, sub purtarea de grija a parintelui staret Ioachim Rad, urmand ca aici sa se dezvolte o gospodarie pentru deservirea Centrului Eparhial si cantinei Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebes.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.
Pe aceeaşi temă

28 Iulie 2014

Vizualizari: 108

Voteaza:

Hramul metocului episcopal din Caransebes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE