Hramul Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului la Buna Vestire

Biserica Ortodoxa a praznuit luni, 25 martie, Buna Vestire. Cu acest prilej, Mitropolia Clujului si-a sarbatorit hramul. Acest mare praznic a fost marcat in mod deosebit astazi in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca.

Un sobor de ierarhi romani si straini, preoti si diaconi a savarsit de la ora 10 Sfanta Liturghie. Au fost prezenti IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, PS Efrem, Episcop de Seleucia, PS Evlogie, Episcop de Adrianopol, IPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, PS Petroniu, Episcopul Salajului, PS Episcop Vasile Somesanul si PS Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului. In cuvantul de invatatura PS Evloghie, Episcopul de Adrianopol,le-a vorbit credinciosilor despre bucuria Maicii Domnului cand a primit vizita ingerului: "Sa simtim si noi bucuria aceasta pe care a simtit-o Nascatoarea de Dumnezeu atunci cand i s-a aratat Arhanghelul si i-a spus ca va zamisli si-l va naste pe Mantuitorul lumii, Iisus Hristos. Este un eveniment unic si, intr-adevar, mare pentru ca Nascatoarea de Dumnezeu este singura, din samanta omeneasca, aleasa sa primeasca in sine pe Insusi Dumnezeu”.

La randul sau, IPS Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a evidentiat importanta sarbatorii Bunei Vestiri pentru Mitropolia Clujului: "La rang de Mitropolie, Arhiepiscopia a fost ridicata printr-o hotarare a Sfantului Sinod in anul 2005, iar in 2006 de Buna Vestire a fost intronizat primul Mitropolit, vrednicul de pomenire Bartolomeu Anania. A randuit Dumnezeu, ca tot intr-o zi de Buna Vestire, acum 2 ani sa fiu instalat si eu ca al doilea Mitropolit al Clujului, de catre Preafericitul Parintele nostru, Patriarhul Daniel. Noi dam slava lui Dumnezeu ca ni-a ingaduit sa avem astazi aceasta sarbatoare frumoasa”. La finalul Sfintei Liturghii, oficiate in Catedrala Mitropolitana din Cluj, IPS Parinte Andrei i-a premiat pe castigatorii etapei mitropolitane a Concursului National "Dumitru Staniloae”.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

.

26 Martie 2013

Vizualizari: 694

Voteaza:

Hramul Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului la Buna Vestire 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE