Hramul Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului

Biserica Ortodoxa il pomeneste marti, 13 noiembrie, pe Sfantul Ierarh Ioan Gura de Aur, Patriarhul Constantinopolului, unul dintre cei mai mari Parinți ai Bisericii. Un fragment din moastele sale se afla si la paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului care isi va serba hramul in ziua de pomenire a sfantului.

Cu aceasta ocazie, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane se va afla in mijlocul credinciosilor veniti sa aduca cinstire Sfantului Ioan Gura de Aur si va rosti un cuvant de invatatura.

Fragmente din moastele ierarhului se afla in mai multe biserici si manastiri din tara, fiind cinstite de credinciosii care ii cer ajutorul si mijlocirea.

"In contextul eforturilor pe care le desfasoara Patriarhia Romana in vederea edificarii Catedralei Mantuirii Neamului se inscrie si activitatea desfasurata la Paraclisul Invierea Domnului, activitatea pastorala, misionara si liturgica. Paraclisul a fost construit in anul 2011 cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel prin grija deosebita a parintelui arhimandrit Ciprian Gradinaru. In dimineata sarbatorii Sfantului Ioan Gura de Aur, la ora 08:00, avem Slujba Aghezmei urmata apoi de Acatistul Sfantului Ioan Gura de Aur. Slujba Sf. Liturghii va incepe la ora 09:30 apoi avem cuvantul de invatatura al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel care va binecuvanta pe toti inchinatorii prezenti la moastele Sfantului Ioan Gura de Aur", dupa cum a precizat pentru TRINITAS TV parintele arhimandrit Paisie Teodorescu, slujitor la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Biserica a fost sfintita cu prilejul hramului Sfantului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, luni, 24 octombrie 2011, de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, alaturi de un sobor de ierarhi romani si straini. Sta sub ocrotirea Invierii Domnului, Icoanei Maicii Domnului – Prodromita si Sfantului Ioan Gura de Aur.

Sursa: basilica.ro

.

13 Noiembrie 2012

Vizualizari: 1312

Voteaza:

Hramul Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE