Hramul Schitului Augustin

Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfanta Liturghie in Biserica “Inaltarea Domnului” de la Schitul Augustin, judetul Brasov. Duminica a VII-a dupa Sfintele Pasti a fost pentru obstea monahala si pelerini o prelungire a hramului din praznicul Inaltarii Domnului. Credinciosii din satele apropiate au venit in numar mare la schitul asezat pe o colina in apropiere de localitatea omonima, pe locurile unde in urma cu sute de ani a existat o veche vatra monahala.



La Sfanta Liturghie arhiereasca au mai participat si autoritatile locale, impreuna cu oaspeti de seama. In soborul slujitor au facut parte staretul Manastirii “Sfantul Ioan Botezatorul” de la Poiana Brasov, arhimandritul Hristofor Bucur, protopopul de Rupea, Alexandru Petrica si preoti din imprejurimi. Raspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenti ai Facultatii de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu.

Unitate si cunoastere
In cuvantul de invatatura, IPS Mitropolit Laurentiu a talcuit credinciosilor Evanghelia citita la Sfanta Liturghie, in care ne este prezentata Rugaciunea lui Iisus din Ghetsimani pentru unitatea lumii. IPS Mitropolit Laurentiu a explicat credinciosilor ca in duminicile de dupa Invierea Domnului, Evangheliile citite ne vorbesc despre dumnezeirea Mantuitorului Iisus Hristos, iar in duminica dintre Inaltarea Domnului si Cincizecime, Evanghelia ne arata grija Sa pentru lumea intreaga.

La finalul Sfintei Liturghii, duhovnicul de la Schitul Augustin, parintele Iosif Bogza a fost hirotesit protosinghel, ca semn de apreciere pentru activitatea pastrorala si administrativa din ultima vreme, alaturi de stareta Monahia Guraliuc. Sarbatoarea s-a incheiat cu agapa frateasca din trapeza schitului, aflata in partea nou-zidita a corpului de chilii.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

03 Iunie 2014

Vizualizari: 500

Voteaza:

Hramul Schitului Augustin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE