Icoana - chipul vazut al Celui nevazut

În Parohia Izvoarele, din Protopopiatul Bacău, are loc în fiecare zi de sâmbătă a Postului Mare Cercul de pictură bisericească, desfășurat în incinta Centrului parohial pentru tineret și copii ”Sfântul Ioan Gură de Aur”. Participanți sunt copiii din parohie, sub îndrumarea preotului paroh Cloșcă Ciprian.

Copiii s-au bucurat de alcătuirea unor frumoase icoane pe sticlă, evenimentul fiind deja la cea de-a patra ediție. Dornici să deprindă tainele iconografiei pe sticlă și a manifestării credinței, participanții s-au întrecut în a elabora cele mai frumoase icoane. Au ales și reprodus icoane specifice Postului Mare, ale Mântuitorului Iisus Hristos, ale Maicii Domnului și sfinților. Toate materialele necesare au fost puse la dispoziție de către parohie.

Bucuria a fost dublată și încununată de vizita Părintelui Costică Busuioc, protopop al Protopopiatului Bacău, care a rostit un cuvânt de felicitare și de încurajare pentru activitatea copiilor din parohia Izvoarele.

La final, copiii au primit o masă caldă la cantina parohiei, dulciuri și fructe.

O parte dintre lucrări, toate realizate cu sârg, dragoste și talent, au fost sfințite și așezate în altarul de vară al parohiei; celelalte iconițe vor fi sfințite și așezate în centrul pentru copii și tineret, în Duminica Floriilor.

Sursa: epr.ro
 

07 Aprilie 2016

Vizualizari: 110

Voteaza:

Icoana - chipul vazut al Celui nevazut 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE