Ierarh armean, posibila tinta terorista

 

Surse din cadrul Bisericii Armene au declarat ca patriarhul armean de Constantinopol, Mesrob al II-lea, este vizat de noi atacuri teroriste din partea mediilor nationalist-islamiste din Turcia. Aceste avertismente vin in urma recentului atac armat la adresa inaltului cleric si arestarea de catre politia turca a doi tineri, apropiati organizatiei nationaliste turce "Lupii Cenusii". Subliniind amenintarea permanenta la adresa patriarhului Mesrob al II-lea, aceleasi surse au declarat, pentru gazeta armeana "Azdarar", ca au existat semnale din partea serviciilor de informatii turcesti si occidentale cu privire la posibilitatea comiterii unor noi acte de terorism la adresa clericilor armeni din Turcia si din alte tari majoritar musulmane.

Mentionam ca situatia securitatii comunitatii armene din Turcia a devenit si mai grava in urma recentului val de refugiati armeni din Irak. Mediile nationaliste turce au cerut expulzarea definitiva a armenilor din Republica Turcia, precum si inchiderea institutiilor de invatamant si religioase ale acestei comunitati.

La toate acestea se adauga eforturile guvernului Republicii Armenia de a provoca schimbarea patriarhului Mesrob al II-lea considerat ca avand o pozitie pro-turca.

 

Sursa: atac-online.ro

 

 

.

18 Martie 2007

Vizualizari: 2682

Voteaza:

Ierarh armean, posibila tinta terorista 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE