Ierarhul Severinului participa la simpozionul teologic de la Deva

La invitatia Preasfintitului Parinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, Preasfintitul Episcop Nicodim, episcopul Severinului si Strehaiei, va participa la Deva in zilele de 7-8 martie 2013, la un simpozion teologic cu caracter comemorativ, intitulat "Dreptul canonic in viata Bisericii. In memoriam Preot profesor dr. Liviu Stan (1910-1973)”.

Evenimentul este prilejuit de implinirea a patru decenii de la trecerea in vesnicie a acestui mare canonist, teolog si dascal, fiu al meleagurilor hunedorene.

Manifestarea va fi precedata, joi, 7 martie 2013, de la orele 11:30, de decernarea, in sedinta publica, a titlului de cetatean de onoare al municipiului Deva, Parintelui Prof. univ. dr. Mircea Pacurariu, membru corespondent al Academiei Romane; momentul festiv este gazduit de sala "Jean Monet” a Colegiului National "Decebal” din Deva. De la orele 17.00, in sala "Spiru Haret” a Inspectoratului Scolar Judetean din Deva (str. George Baritiu, nr. 2), este programata deschiderea festiva a simpozionului amintit.

In acelasi loc se vor desfasura in ziua urmatoare, 8 martie 2013, cu incepere de la orele 9.00, lucrarile intalnirii stiintifice propriu-zise, structurate pe doua sectiuni:

I. Preot prof. dr. Liviu Stan - contributii teologice;

II. Dispozitii legislativ-canonice - istorie si actualitate.

La acest eveniment, incununat de prezenta mai multor ierarhi, sunt asteptati sa participe peste 20 de profesori de Teologie, din centre universitare precum Bucuresti, Sibiu, Alba Iulia, Iasi, Arad, Timisoara, Caransebes si Constanta.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

Pe aceeaşi temă

06 Martie 2013

Vizualizari: 186

Voteaza:

Ierarhul Severinului participa la simpozionul teologic de la Deva 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE