Imbracaminte pentru familiile sarace din Sibiu

Arhiepiscopia Sibiului, in colaborare cu Societatea de Cruce Rosie din Romania, filiala Sibiu, au oferit ajutoare catorva familii sarace din cartierul sibian Tiglari. Aceasta actiune de ajutorare a avut loc luni, 26 noiembrie, la capela Parohiei “Iosefin III” de langa biserica parohiala in constructie, pentru a marca Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei Impotriva Femeii. Delegatia Arhiepiscopiei Sibiului a fost formata din consilierul social, pr. Nicolae Rusu si inspectorul din cadrul Departamentului Social eparhial, Marius Talmatchi. La capela amintita au venit cateva familii din parohie cu probleme sociale, dar si un grup de voluntari de la Crucea Rosie Sibiu, condus de directoarea filialei, Raluca Morar.

Pr. Nicolae Rusu si parohul de la Inferior III, parintele Marian Radulet au oficiat o slujba de multumire, urmata de un cuvant de invatatura rostit de consilierul social de la Sibiu.

“Dumnezeu a lasat lucrurile bine randuite in lume, iar femeia este binecuvantata de Dumnezeu pentru a aduce viata pe pamant. Femeia este intarita de Dumnezeu pentru a-si educa urmasii, astfel incat copii nostri sa devina credinciosi buni ai Bisericii noastre si fii ai neamului nostru romanesc”, a sublinait pr. Rusu.

Ajutoare din Norvegia

Voluntarii de la Crucea Rosie Sibiu au impartit apoi, pachetele cu imbracaminte, iar preotii le-au impartit iconite si cruciulite si au trnasmis mesajul de binecuvantare si de imbarbatare al Inalt Preasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului. Imbracamintea oferita familiilor din Tiglari au venit din partea unei institutii de binefacere din Norvegia. “Exista un parteneriat intre Arhiepiscopia Sibiului si Crucea Rosie Sibiu, in urma caruia incercam sa ajutam familiile cu nevoi din parohii. Imbracamintea a venit din Norvegia, cu ajutorul Fundatiei <<Romania Help>>, care aduna ajutoare de doua ori pe an doar pentru tara noastra”, ne-a spus directoarea Raluca Morar. Ajutoare din partea celor doi parteneri vor primi in acste zile si familiile cu nevoi din Parohiile Fofeldea si Tichindeal, judetul Sibiu.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

28 Noiembrie 2012

Vizualizari: 478

Voteaza:

Imbracaminte pentru familiile sarace din Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE