In Episcopia Severinului a fost lansat calendarul ortodox in Braille pe 2014

La Centrul Eparhial din Drobeta Turnu Severin a fost lansat, miercuri, 11 decembrie, calendarul crestin ortodox pentru nevazatori, pe anul 2014. Aceasta aparitie editoriala se inscrie in activitatile derulate de Episcopia Severinului si Strehaiei pe plan social-filantropic, vizand in special problemele persoanelor cu deficiente de vedere.

Calendarul ortodox pe anul 2014, editat in braille la Editura Didahia a Episcopiei Severinului, a fost tiparit la Centrul Informational "Didim cel orb" din municipiu. Acest centru este coordonat de Pr. George Radu Trailescu, inspector pentru nevazatori in cadrul Sectorului Social-Filantropic al Episcopiei Severinului si Strehaiei.

Editia pentru anul viitor are aproximativ 80 de pagini, iar prezentarea sfintilor dintr-o luna calendaristica se intinde pe 5-6 pagini. La inceputul fiecarei pagini, in coltul superior din partea stanga se afla consemnata denumirea lunii, astfel incat persoanele cu deficiente de vedere sa se orienteze mult mai usor.

Aceasta aparitie anuala a fost insotita si de lansarea numerelor 9 si 10 ale revistei "Raze de lumina". In paginile revistei se regasesc articole legate de sarbatorile lunii septembrie si octombrie, mai multe minuni ale Sfantului Efrem cel Nou, ale carui acatiste au fost de asemenea, editate de Episcopia Severinului, precum si invataturi despre suferinta ale parintelui Teofil Paraian.

Pe langa acestea, a fost imprimat si un CD audio cu lecturi din cartea Sfantului Siluan Athonitul, “Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei”.

Prezent la eveniment, Preasfintitul Parinte Nicodim, chiriarhul locului, a subliniat importanta noilor publicatii in contextul larg al activitatii misionare desfasurate in Eparhie prin organismele specializate, care lucreaza in intampinarea categoriilor de persoane aflate in dificultate.

In ceea ce priveste nevazatorii, categorie speciala de oameni si, totodata, de credinciosi, acestia sunt in atentia slujitorilor Bisericii, care cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Nicodim, le furnizeaza servicii sociale de calitate.

Desi trece printr-o perioada deosebit de grea din punct de vedere financiar, Centrul distribuie publicatiile religioase in mod gratuit membrilor Clubului nevazatorilor, care functioneaza in acelasi sediu.

Aparitiile editoriale ale Centrul Informational "Didim cel orb" vor fi distribuite si catre alte centre de gen din tara.

Din anul 2009, de la deschiderea Centrului pentru nevazatori, aici au mai aparut si alte carti religioase in braille: Randuiala Sfintei Impartasiri, cele 2 paraclise ale Maicii Domnului, 2 acatiste ale Sf. Necarie Taumaturgul, canoanele de rugaciune din Ceaslov, Taina Sfintei Spovedanii, pe intelesul tuturor (in 2 volume) si Cantarile Sfintei Liturghii pentru strana.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

11 Decembrie 2013

Vizualizari: 339

Voteaza:

In Episcopia Severinului a fost lansat calendarul ortodox in Braille pe 2014 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE