Inaltarea Domnului - Ziua Eroilor

Inaltarea Domnului - Ziua Eroilor, sarbatoare nationala a poporului roman


Joi, 29 mai 2014, la sarbatoarea Inaltarii Domnului, dupa Sfanta Liturghie, vor fi oficiate, slujbe de pomenire a eroilor neamului romanesc in toate catedralele, bisericile, manastirile, cimitirele, troitele si monumentele acestora din tara si strainatate.

Pomenirea eroilor neamului romanesc la praznicul Inaltarii Domnului a fost hotarata de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in anul 1920. Aceasta decizie a fost consfintita prin alte doua hotarari sinodale recente din anii 1999 si 2001 care au proclamat aceasta zi ca sarbatoare nationala bisericeasca.

Totodata, Legea 379/2003 privind regimul mormintelor si operelor comemorative de razboi a proclamat cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Pasti, sarbatoarea Inaltarii Mantuitorului Iisus Hristos - Ziua Eroilor, ca sarbatoare nationala a poporului roman.

Precizam ca la fiecare Sfanta Liturghie sunt pomeniti eroii, ostasii si luptatorii romani din toate timpurile si din toate locurile, care s-au jertfit pe campurile de lupta, in lagare si in inchisori pentru apararea patriei si a credintei stramosesti, pentru intregirea neamului, libertatea si demnitatea poporului roman.


BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

27 Mai 2014

Vizualizari: 275

Voteaza:

Inaltarea Domnului - Ziua Eroilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE