Inaugurarea Caselor de tip familial Sfanta Ana si Sfanta Maria din Alba Iulia

Biserica Ortodoxa Romana vine mereu in intampinarea nevoilor societatii in care traim si dincolo de mesajul sacramental are o implicare si o prezenta vie in viata comunitatilor prin activitatile de asistenta sociala pe care le desfasoara. Ea nu doar propovaduieste grija fata de aproapele ci se implica in mod concret si material in destinul celor nevoiasi. Astfel, desfasoara o bogata activitate de filantropie si asistenta) sociala pe toate categoriile de varsta, prin centrele de zi, camine de copii sau asezamintele pentru persoanele varstnice.

O astfel de activitate se desfasoara in Alba Iulia la doua case de tip familial numite sugestiv Sfanta Ana si Sfanta Maria si care ocrotesc permanent 30 de copii cu nevoi speciale. Slujba de binecuvantare a celor doua asezaminte din cartierul albaiulian Ampoi, a fost oficiata astazi 24 iulie, de la ora 10.00 de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei alaturi de un sobor de preoti. Ierarhul nostru a fost insotit la aceasta slujire duhovniceasca de catre Parintele Consilier Social-misionar Nicolae Ignat.

Cele doua asezaminte au fost deschise in anul 2007, de catre Fundatia Hope and Home Children din Baia Mare in parteneriat cu Directia General de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Alba Iulia si ele au raspuns necesitatilor de-a crea centre de ocrotire si asistenta a copiilor cu handicap si cu alte nevoi speciale. Acest parteneriat functioneaza in bune conditii si la ora actuala si asista cu succes prin personal calificat toate nevoile copiilor.

Biserica ortodoxa nu putea ramane indiferenta la asemenea probleme sociale si s-a implicat permanent in activitati sociale incercand sa ajute concret pe copiii ocrotiti.

Astfel, incepand cu anul 2012, 1a Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia s-a adaugat inca o filiala intitulata FILANTROPIA ORTODOXA TOTOI, cu sediul in satul Totoi, comuna Santimbru, Judetul Alba. Filiala este condusa de preotul Slevas Teofil Grigore, paroh in satul Totoi. Aceasta filiala are ca scop implicarea in activitatea de asistenta sociala si filantropica a tuturor persoanelor cu nevoi sociale.

Incepand cu data de 1 iunie 2012, Filiala Filantropia Ortodoxa Totoi a deschis un parteneriat cu Consiliul Judetean Alba si cu DGASPC Alba in care Biserica se implica in mod concret in activitatea de asistenta sociala a copiilor cu handicap, preluand in administrare cele doua case Sfanta Ana si Sfanta Maria, din Alba Iulia. Cele doua case se afla pe strada Ariesului 67 si respectiv strada Orizontului 20 in cartierul Ampoi. Ele au ca si profil Ocrotirea copiilor cu handicap si ocrotesc fiecare cate 15 copii cu nevoi speciale. Casele beneficiaza de 14 angajati calificati si intrunesc toate conditiile pentru a desfasura o cat mai buna activitate sociala.
Filiala isi propune o implicare permanenta in activitatile filantropice si are in vedere pentru viitor si extinderea la toate categoriile de varsta a activitatilor de asistenta sociala.

Pr. Slevas Teofil Grigore
Sursa: Radio Reintregirea
 

25 Iulie 2012

Vizualizari: 807

Voteaza:

Inaugurarea Caselor de tip familial Sfanta Ana si Sfanta Maria din Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE