Inaugurarea noului sediu al Facultatii de Istorie, Filosofie si Teologie din Galati

In perioada 18-20 mai 2011, Facultatea de Istorie, Filosofie si Teologie, din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati, organizeaza simpozionul international „Dialog interdisciplinar in cercetarea academica”, editia a VII-a.

Miercuri, 18 mai a.c., programul a debutat cu inaugurarea si sfintirea cu aghiasma si ungere cu untdelemn sfintit a noului sediu al Facultatii de Istorie, Filosofie si Teologie din Galati, in urma lucrarilor de consolidare si reparatii. Slujba a fost oficiata de catre Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, inconjurat de preoti profesori ai Departamentului Teologic, in prezenta dlui prof.

univ dr. Toader Munteanu, prorectorul Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati, a decanilor si profesorilor de la alte facultati, alaturi de studenti si masteranzi in teologie, de la Dunarea de Jos.

Programul a continuat prin audierea conferintei cu titlul „Sa ne intoarcem la Parintii Bisericii. Filantropia”, sustinuta de catre prof. univ. dr. Reinhold Gestrich, din cadrul Bisericii Luterane a landului Baden-Württemberg.

Participantii la acest simpozion international sunt profesori teologi si reprezentanti ai Academiei Teologice din Varsovia, Universitatii „Aristotel" din Tesalonic, Institutul de Studii Neoelenice din Atena, Facultatii de Teologie din Tübingen/Ulm, Universitatii „B.P. Hasdeu" din Cahul, Universitatii de Stat din Chisinau, Facultatilor de Teologie din Arad, Bucuresti, Iasi, Facultatilor din Constanta, Pitesti, Iasi, Bucuresti, Galati, Muzeul Brailei, Institutul de Cercetari Eco-muzeale din Tulcea, Muzeul Judetean din Slobozia.

In zilele de 19 si 20 mai a.c., sunt programate diferite dezbateri si lucrari pe mai multe sectiuni: teologie, istorie, sociologie, educatie, arta si filosofie. Astfel, timp de 3 zile, peste 70 de specialisti in domeniile mentionate vor prezenta cele aproximativ 100 de lucrari inscrise in programul simpozionului.

Tematica abordata este foarte vasta si cuprinde urmatoarele directii:

1. Sectiunea Istorie: istorie veche si medie, istorie veche si antica, realitati medievale romanesti, regiunea gurilor Dunarii-realitati locale si interese politice, Basarabia - trecut si prezent, istoriografie si actualitate, orasul Galati - aspecte de istorie locala;

2. Sectiunea Teologie: criza economica si criza spirituala a familiei in Rasaritul si Apusul Europei; practici neliturgice si necanonice in savarsirea Tainei Sfantului Botez; noi marturii athonite despre biserici din Galati; familia crestina intre traditie si modernitate; Tomis si martiri din Gothia dunareana; nasterea - de la eveniment la politica demografica; nunta in traditia bizantina; actiunea sociala a Bisericii;

3. Sectiunea Filosofie: Anul Cioran;

4. Sectiunea Sociologie: Romania sociala;

5. Sectiunea Educatie si Arta: dezvoltare si schimbare in managementul educational din societatea cunoasterii; influenta educationala a modelelor umane reflectate in tipologia personajului feminin, invarianti cadentiali in muzica clasica; insurgenta esteticului - conflict si paradigma in istoria artei; femeia - personaj in dramaturgia romaneasca interbelica.

Sursa: edj.ro
 

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 711

Voteaza:

Inaugurarea noului sediu al Facultatii de Istorie, Filosofie si Teologie din Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE