Inscrieri la Scoala 'Christiana', pentru copiii cu abandon scolar

Scoala "Christiana“ a inceput in aceste zile inscrierile pentru anul scolar 2010-2011. Solicitarile se pot face intre orele 10-14, la sediul institutiei de pe Aleea Moldoveanu, nr. 3, pana pe data de 30 septembrie.

Scoala speciala „Christiana“ face parte din Centrul Social-Misionar Sf. Vasile cel Mare, afiliat Asociatiei Filantropice Medical-Crestine „Christiana“, si este patronata de Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Vadului, Feleacului si Clujului. Misiunea Scolii „Christiana“ este aceea de prevenire a abandonului scolar si de recuperare a copiilor aflati in abandon scolar din municipiul Cluj-Napoca.

Acest proiect vizeaza recuperarea scolara si comportamentala a unui numar de 40 de copii, cu intelect normal, care au abandonat scoala din motive independente de vointa lor (mediu familial patogen, neglijare din partea parintilor, abuz fizic si psihic in mediul familial si scolar, situatie materiala precara, decesul parintilor, familie monoparentala, delincventa juvenila etc.). In paralel cu reintegrarea acestor copii defavorizati in sistemul de pregatire scolara, se urmareste formarea unor deprinderi profesionale si sociale, sprijinirea parintilor in aflarea unui loc de munca si reintegrarea sociala a copiilor aflati in situatia de abandon scolar care sunt inscrisi in acest proiect.

Elevilor inscrisi li se ofera meditatii scolare, consiliere educationala si profesionala, ajutor material, activitati recreative, toate in mod gratuit. Scoala „Christiana“ are o capacitate de 40 de elevi pentru cei care frecventeaza la zi acest proiect si inca 40 de locuri pentru elevi de la frecventa redusa. 3 zile pe saptamana, copiii isi completeaza pregatirea teoretica in conformitate cu programa scolara din invatamantul gimnazial, cursurile fiind sustinute de profesori calificati, in majoritatea lor voluntari. Copiilor li se mai ofera in mod gratuit rechizite, imbracaminte si doua mese zilnic. Un accent deosebit cade si pe latura profesionala, cand 2 zile pe saptamana elevii din Scoala „Christiana“ fac practica profesionala in unitatile economice private sau de stat din comunitate, unde, ulterior, au posibilitatea, sa fie angajati.

Coordonatorii acestui proiect se asteapta ca in acest an numarul elevilor inscrisi la Scoala „Christiana“ din Cluj sa creasca si datorita faptului ca fenomenul abandonului scolar este in continua crestere de la an la an.

Sursa : monitorulcj.ro

20 Septembrie 2010

Vizualizari: 273

Voteaza:

Inscrieri la Scoala 'Christiana', pentru copiii cu abandon scolar 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE