Instalare de stareti in Arhiepiscopia Bucurestilor

Manastirile prahovene Caraiman si Suzana si-au primit noii stareti. Ieromonahul David Petrovici a fost instalat staret la Manastirea "Sfanta Cruce" sambata, 10 iulie, iar monahia Mitrodora Fertu a fost asezata ieri-seara in scaunul staretiei Manastirii Suzana.

Evenimentele au avut loc in prezenta celor doi exarhi ai Arhiepiscopiei Bucurestilor, arhimandritul Timotei Aioanei, exarh cultural, si arhimandritul Teofil Anastasoaie, exarh administrativ.

Sambata-seara, dupa slujba Privegherii, cei doi exarhi l-au instalat pe noul staret de la Caraiman pe postul ce devenise vacant la sfarsitul lunii iunie a acestui an.

"Din incredintarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, sambata-seara a avut loc instalarea ieromonahului David Petrovici in postul de staret al Manastirii "Sfanta Cruce".

Acesta a fost numit in urma cu o luna exarh pentru zona de munte a judetului Prahova. Decizia de numire a fost citita de parintele Teofil Anastasoaie, exarhul administrativ al arhiepiscopiei, iar apoi parintele David a multumit Preafericitului Parinte Patriarh, celor doi exarhi si parintelui Gherontie Puiu, care s-a ocupat de lucrarile de constructie a celor doua biserici, a corpului de chilii si a clopotnitei", ne-a explicat arhimandritul Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucurestilor. La eveniment au fost prezenti Savin Emanuel, primarul orasului Busteni, si viceprimarul Nae Savel, deputati in Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Bucurestilor, precum si primarul comunei Izvoarele. Au fost prezenti, de asemenea, foarte multi preoti, staretii si staretele din zona de munte a Arhiepiscopiei Bucurestilor.

"In Manastirea Caraiman, se cere o intensificare a vietii duhovnicesti, misionare si administrative si, de aceea, parintele ieromonah David Petrovici va continua lucrarea pe care parintele Gherontie Puiu a inceput-o in urma cu 14 ani", a adaugat arhimandritul Timotei Aioanei.

O alta manastire la care a fost instalat un nou staret este "Suzana", tot din judetul Prahova. Instalarea noii starete a manastirii, monahia Mitrodora Fertu, a fost oficiata luni-seara tot de cei doi exarhi ai Arhiepiscopiei Bucurestilor. Noua stareta a manastirii este licentiata in teologie si a facut ascultare mai mult timp la Cancelaria manastirii.

Silviu DASCALU
Sursa: ziarullumina.ro

.

13 Iulie 2010

Vizualizari: 881

Voteaza:

Instalare de stareti in Arhiepiscopia Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE