Intalnire a Religiilor pentru Integrare de la Roma

Joi, 04 decembrie 2013, Preasfintitul Parinte Episcop Siluan a participat la prima intalnire, din aceasta legislatura, cu reprezentantii religiilor din Italia la invitatia Doamnei Cecile Kashetu Kyenge, Ministru al Integrarii.

In interventia sa, Preasfintitul Siluan a salutat initiativa Doamnei Ministru, mai ales in contextul aniversarii a 1700 de ani de la promulgarea Edictului de la Milano de catre Sfantul Imparat Constantin cel Mare, citand primele randuri ale acestuia ce pomenesc de necesitatea de a se da libertate crestinilor si tuturor celorlalte religii, pentru binele poporului si pentru pacea sociala.

Dupa o scurta prezentare a activitatilor sociale si educationale ale Episcopiei, Preasfintia Sa a sugerat ca dialogul cu institutiile Statului sa aiba un caracter "personalizat", pentru a se cunoaste mai profund realitatile fiecarei comunitati, in vederea identificarii solutiilor celor mai eficiente pentru a le sprijini in activitatea lor, spre binele societatii. S-a exprimat speranta ca procesul recunoasterii Episcopiei noastre prin Intesa (intelegerea) cu Statul Italian sa continue pana la concretizarea finala, pentru a se dezvolta si mai mult activitatile prezente.

Intalnirea a fost organizata de consilierul pentru Dialogul intre Culturi si Religii, domnul Marco Marone si a fost moderata de jurnalistul Giovanni Ruggero, de la ziarul catolic Avvenire.



Intalnirea s-a desfasurat in Sala Polifunctionala a presedintelui Consiliului de Ministri din Roma.

Din partea Episcopiei noastre, au mai participat Preacuviosul Parinte Arhimandrit Atanasie, Vicarul Eparhial si Monahia Anastasia, responsabilul Oficiului Juridic si Canonic al Episcopiei.

Sursa: episcopia-italiei.it

.
Pe aceeaşi temă

05 Decembrie 2013

Vizualizari: 410

Voteaza:

Intalnire a Religiilor pentru Integrare de la Roma 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE