Intalnire de suflet cu Parintele Melchisedec de la Essex

Credinciosii severineni au avut parte, la sfarsitul saptamanii trecute, de o aleasa bucurie duhovniceasca. In mijlocul lor s-a aflat Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, care a savarsit, duminica, 7 iulie,  slujba euharistica impreuna cu soborul de preoti si diaconi ai Catedralei. Alaturi de Parintele Episcop, la Paraclisul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin a poposit ieromonahul Melchisedec, vietuitor al renumitei manastiri Essex din Marea Britanie.

Cuviosul parinte, finlandez de origine, doctor in Teologie si ucenic al Pr. Sofronie Saharov, a adresat la finalul Sfintei Liturghii, cuvant de invatatura celor prezenti, impartasind, in duhul comuniunii, din experienta dobandita impreuna cu  marele parinte, scriitor si ascet, Sofronie.

Parintele Melchisedec a transmis comunitatii locale rugaciunile de bine si unitate ale celorlalti frati de la Essex, legati de spiritualitatea autohtona si infratiti cu multi teologi si duhovnici romani care au trecut cu folos pragul manastirii din Regatul Unit.
 
In incheiere, Preasfintitul Parinte i-a multumit oaspetelui din Anglia pentru cuvintele alese, asigurandu-l de intreaga consideratie si pretuire in Domnul a credinciosilor si clericilor prezenti.
 
Parintele Episcop a binecuvantat dreptslavitorii crestini, nu inainte, insa, de a le face invitatie la sarbatoarea satului Godeanu, Ciumarca: “Vineri, pe 12 iulie, vom savarsi Sfanta Liturghie si rugaciune catre Preamilostivul Dumnezeu in localitatea Godeanu. Acolo, ca de altfel si in alte sate din zona de deal si de munte a judetului Mehedinti, se pastreaza Ciumarca, acea randuiala, ca in anumite zile de vineri, cand se mananca de post, sa se faca rugaciuni pentru ca Dumnezeu sa nu mai pedepseasca niciodata aceste locuri cu ciuma sau boli molipsitoare. De aceea, va chemam pe toti sa ne rugam impreuna, in aceasta zi de vineri, pe dealul Chiciora, la inaltime, unde vom fi mai aproape de Dumnezeu.”

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

09 Iulie 2013

Vizualizari: 460

Voteaza:

Intalnire de suflet cu Parintele Melchisedec de la Essex 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE