Intre 4-6 iulie 2008 se desfasoara Congresul Episcopiei Ortodoxe Romane Vatra Romaneasca din America


Intre 4-6 iulie 2008 se desfasoara Congresul Episcopiei Ortodoxe Romane Vatra Romaneasca din America


In perioada 4-6 iulie a.c. se desfasoara, in Grass Lake, Michigan, cel de-al 76-lea Congres al Episcopiei Ortodoxe Romane Vatra Romaneasca din America.

Congresul va lua in discutie propunerea de unificare a celor doua eparhii romanesti din America, respectiv Episcopia Ortodoxa Romana (Vatra Romaneasca) aflata sub jurisdictia Orthodox Churches of America (OCA) si Arhiepiscopia Ortodoxa Romana din America si Canada, aflata sub jurisdictia Patriarhiei Romane. Cele doua structuri episcopale romanesti sunt despartite din punct de vedere jurisdictional din anul 1947.Propunerea a fost stipulata in documentul comun, rezultat in cadrul intalnirii comisiei de dialog dintre cele doua eparhii romanesti din America si Patriarhia Romana, din zilele de 25-27 februarie ale acestui an. In cadrul declaratiei comune semnate in luna februarie de catre reprezentantii celor doua episcopii romanesti din America si cei ai Patriarhiei Romane s-au facut pasi importanti in vederea realizarii acestui deziderat al romanilor ortodocsi de dincolo de Ocean.

 

Sursa: romarch.org

.

01 Iulie 2008

Vizualizari: 465

Voteaza:

Intre 4-6 iulie 2008 se desfasoara Congresul Episcopiei Ortodoxe Romane Vatra Romaneasca din America 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE