Intronizarea noului Arhiepiscop al Ramnicului

In ziua praznuirii Pogorarii Duhului Sfant, duminica, 8 iunie 2014, in Catedrala Arhiepiscopala „Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea va avea loc ceremonia de intronizare a Preasfintitului Parinte Varsanufie ca Arhiepiscop al Ramnicului. La eveniment vor participa ierarhi membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, autoritati centrale si locale, monahi si monahii, clerici si credinciosi.

Programul sarbatorii debuteaza cu Sfanta Liturghie oficiata in Catedrala Arhiepiscopala incepand cu orele 09.00 de catre un ales sobor de ierarhi, preoti si diaconi sub protia Inaltpreasfintitului Parinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei, Mitropolit al Olteniei si Loctiitor de Arhiepiscop al Ramnicului, si continua cu ceremonia intronizarii noului Arhiepiscop al Ramnicului.

Intrucat la acest eveniment sunt asteptati numerosi credinciosi, in fata Catedralei Arhiepiscopale vor fi amplasate doua ecrane de mari dimensiuni pe care se vor transmite Sfanta Liturghie Arhiereasca si ceremonia intronizarii.

De asemenea, Televiziunea Romana va difuza in direct evenimentul religios de mare insemnatate pentru Eparhia Ramnicului.

Noul arhipastor al Ramnicului a fost ales de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in sedinta din data de 22 mai 2014.

Sursa: Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Ramnicului

.

06 Iunie 2014

Vizualizari: 258

Voteaza:

Intronizarea noului Arhiepiscop al Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE