Intrunirea Comisiei pentru Statut si Regulamente a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane

Membrii Comisiei pentru Statut si Regulamente a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane au avut ieri, 29 septembrie, o noua intrunire de lucru, informeaza TRINITAS TV. Sedinta s-a desfasurat in Sala Sinodala a Resedintei Patriarhale si a fost prezidata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

„Am convocat aceasta Comisie acum pentru ca este necesar ca in luna octombrie Sinoadele mitropolitane sa poata discuta aceste amendamente si sa mai adauge, daca este nevoie, altele in legatura cu noi aspecte ale vietii Bisericii. Este semnificativ faptul ca aceste amendamente la Statut si dupa aceea pe baza Statutului la Regulamente sunt propuse si introduse in Statut in Anul Omagial al Crezului Ortodox si al Autocefaliei Romanesti”, a spus Patriarhul Romaniei.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a amintit despre responsabilitatea foarte mare pe care o are Sfantul Sinod in timpurile noastre.

„Aceasta coresponsabilitate trebuie sa se vada mai puternic in Statut si in acelasi timp sa avem o grija mai mare privind pastrarea credintei ortodoxe. La ora actuala exista valuri intregi de superstitii, de amestec al credintei cu vrajitoria, de acatiste cu totul eretice in care sunt amestecati sfinti cunoscuti cu puteri spirituale necunoscute. Este necesara publicarea de carti, de brosuri mai ales, mici ca si volum, dar importante ca forma de promovare si aparare a credintei ortodoxe, brosuri care sa explice sfintele taine, mai ales in anul viitor, botezul, cununia si viata in familie, pe intelesul oamenilor”, a mai subliniat Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane.

Textul definitivat va fi inaintat eparhiilor spre a fi analizat de catre fiecare Sinod mitropolitan, pentru a formula observatii, acestea urmand a fi dezbatute in proxima sedinta a Sfantului Sinod.

Sursa: basilica.ro

30 Septembrie 2010

Vizualizari: 955

Voteaza:

Intrunirea Comisiei pentru Statut si Regulamente a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE