Intrunirea preotilor din slujirea sociala, in Arhiepiscopia Dunarii de Jos

Miercuri, 27 februarie 2013, in Sala de consiliu a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Sf. Chir si Ioan" din Galati, a avut loc intrunirea duhovniceasca a preotilor slujitori in spitale, aziluri, penitenciare si armata, din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

Programul a debutat cu savarsirea Sfintei Liturghii in capela "Sf. Doctori fara de arginti Chir si Ioan", situata in curtea Spitalului galatean, dupa care a fost oficiata Taina Sfantului Maslu.

La final, intregul sobor format din cei 20 de preoti capelani au vizitat copiii bolnavi internati aici ungându-i cu untdelemn sfintit, oferindu-le mici daruri de suflet si incurajandu-i in suferintele lor.

Lucrarile propriu-zise au fost prezidate de pc. pr. Ionel Rotaru, consilier social si delegat al Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos si au stat sub genericul anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena având ca tema principala: "Sf. Imparati Constantin si Elena - modele de viata si de slujire sociala".

Au fost prezentate referate la tema punctate de scurte interventii la subiect, dupa care au fost abordate probleme specifice privind, retrospectiv si perspectiv, activitatea preotilor din slujirea sociala.

Sursa: edj.ro

.

01 Martie 2013

Vizualizari: 213

Voteaza:

Intrunirea preotilor din slujirea sociala, in Arhiepiscopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE