Intrunirea Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Banatului

In ziua de 18 noiembrie 2010 s-a desfasurat la resedinta mitropolitana din Timisoara intrunirea de lucru a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Banatului, sub presedintia Inaltpreasfintitului Nicolae, Arhiepiscopul Timisoarei si Mitropolitul Banatului. Au fost prezenti: Inaltpreasfintitul Timotei Arhiepiscopul Aradului, Preasfintitul Lucian Episcopul Caransebesului, Preasfintitul Gurie Episcopul Devei si Hunedoarei si Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei.

Au fost luate in discutie: hotararea Sfantului Sinod privind asigurarea prin bugetele eparhiale a sumelor necesare pentru sprijinirea preotilor din zonele sarace, hotararea Sfantului Sinod privind gruparea stilista si pe membrii acesteia, precum si problema hirotoniei onorifice a preotilor si diaconilor. S-a hotarat infiintarea schitului Iersnic din Arhiepiscopia Timisoarei, precum si ridicarea schitului Gornea din Episcopia Caransebesului la rangul de manastire. S-a decis constituirea Fondului pastoral mitropolitan in vederea intrajutorarii eparhiilor, parohiilor si manastirilor din cuprinsul Mitropoliei Banatului, in caz de calamitati naturale precum si pentru sprijinirea unor clerici si credinciosi cu probleme majore de sanatate.

De asemenea s-a mai hotarat acordarea unui sprijin financiar din partea Mitropoliei Banatului pentru preotii nou hirotoniti din Episcopia Daciei Felix (Serbia).

In ceea ce priveste recursul preotului Daniel Crecan de la parohia Bocsa Montana, protopopiatul Resita din Episcopia Caransebesului fata de sentinta de ,,depunere din treapta” pronuntata de Consitoriul eparhial, Sinodul Mitropolitan l-a respins, considerandu-l nefondat.

Biroul de presa al Mitropoliei Banatului
 

.

19 Noiembrie 2010

Vizualizari: 674

Voteaza:

Intrunirea Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Banatului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE