IPS Bartolomeu, spitalizat

O viroza respiratorie a agravat starea de sanatate a mitropolitului Bartolomeu, suspectat ca sufera de insuficienta respiratorie.

Mitropolitul Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Bartolomeu, a fost internat la sfarsitul saptamanii trecute cu o viroza respiratorie la Spitalul Clinic Judetean. In luna ianuarie, Mitropolitul a mai suferit o spitalizare datorata unei raceli.

Starea de sanatate a IPS Bartolomeu s-a stabilizat, iar medicii spun ca mitropolitul se afla momentan in afara oricarui pericol. Dupa ce acum doua luni el fusese internat la Clinica Medicala I din cauza unei raceli usoare, IPS Bartolomeu a fost nevoit sa revina la acelasi spital, fiind diagnosticat cu o decompensare cardiaca provocata de o viroza respiratorie.

Personalul medical responsabil de tratamentul inaltului prelat sustine ca internarile tot mai dese ale mitropolitului din ultima perioada sunt cauzate de o afectiune cardiaca mai veche ce i-ar putea agrava starea de sanatate, daca nu ar fi monitorizata constant.

"Mitropolitul se simte bine, iar starea sa este stabila. El a fost reinternat pe fondul unei afectiuni cardiace mai vechi, peste care s-a suprapus o viroza respiratorie. Pentru ca infectiile respiratorii ii pot provoca o decompensare cardiaca, a fost necesara internarea", a explicat prof. dr. Luminita Vida-Simiti, medicul curant al mitropolitului. Ea a mai spus ca pacientul se afla sub supravegherea medicilor cardiologi de o saptamana si urmeaza sa fie externat aceasta saptamana.

In pragul Pastelui, Mitropolitul Bartolomeu urma sa tina o slujba de Florii, iar din cauza bolii prezenta sa a fost amanata. "Nu am anuntat ca IPS va sluji in duminica Floriilor, pentru ca nu fusese trecut oficial in program. In cazul in care se va simti mai bine, cel mai probabil va fi prezent la slujba", a anuntat Bogdan Ivanov, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Ortodoxe. Ivanov a tinut sa precizeze insa ca IPS a mers la spital pentru face o serie de analize si ca starea lui de sanatate nu ar trebui sa ingrijoreze credinciosii.

Patricia FEDORENCO

Sursa: ziuadecj.ro

.

07 Aprilie 2009

Vizualizari: 326

Voteaza:

IPS Bartolomeu, spitalizat 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE