IPS Irineu in dialog cu pictorii din Arhiepiscopia Craiovei

Inalt Preasfintitul Parinte Irineu, Mitropolitul Olteniei s-a intalnit marti, 10 iulie, cu pictorii bisericesti din Arhiepiscopia Craiovei. Intrunirea a avut loc incepand cu ora 10.00, in sala de conferinte a Centrului social "Mitropolitul Firmilian” din Craiova. Cu acest prilej au fost discutate principalele aspecte ale activitatii si stabilirea obiectivelor ce vizeaza imbunatatirea calitatii lucrarilor in materie de arta sacra realizate in locasurile de cult crestin ortodoxe din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei, respectiv judetele Dolj si Gorj.

In deschiderea intrunirii, Mitropolitul Olteniei le-a vorbit celor prezenti despre importanta actului creatiei si despre misiunea pe care o au pictorii bisericesti.

"Este foarte important sa avem constiinta ca ceea ce pictam sunt sfinti si realizarea acestor picturi face parte din misiunea Biserici. Pictorul, la fel ca preotul si toti ceilalti slujitori ai Bisericii, are o chemare, o vocatie speciala. Dumneavoastra aveti aceasta vocatie, de a cobori pe sfinti in mijlocul nostru prin pictura. In actul creatiei aveti o traire aparte si trebuie sa dispuneti de linistea sufleteasca necesara pentru realizarea lucrarii pe care o abordati. Este foarte important ca sufletele si viata dumneavoastra sa fie apreciate de Dumnezeu. El este cel care ne va rasplati pe fiecare mult mai mult decat facem noi in lumea aceasta, astfel incat, atunci cand vom trece in lumea vesnica, sa ne intalnim cu sfintii la care ne-am rugat si pe care i-am pictat. Dorim sa permanentizam aceste intruniri si sa realizam o asociere prin care Arhiepiscopia Craiovei sa se poata implica in sustinerea activitatii dumneavoastra”, a mai adaugat IPS Parinte Mitropolit.” 

Urmatoarea intalnire va avea loc in luna septembrie, cand vor fi abordate si alte subiecte, precum formarea unei comisii de specialitate. "Este vorba de formarea unei comisii de pictura bisericeasca la nivelul Arhiepiscopiei Craiovei, care va lua in discutie toate aspectele acestui domeniu. Ne propunem astfel sa ne intalnim, pentru a intra in comuniune si dialog cu toti pictorii care isi desfasoara activitatea pe raza Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei”, a precizat parintele Viorel Dica, consilier patrimoniu si constructii bisericesti in cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

11 Iulie 2012

Vizualizari: 335

Voteaza:

IPS Irineu in dialog cu pictorii din Arhiepiscopia Craiovei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE