IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, va participa la funeraliile PF Maxim al Bulgariei

Inalt Preasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, va participa vineri, 9 noiembrie, la funeraliile PF Parinte Maxim, Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Bulgariei, in calitate de reprezentant al Patriarhiei Romane, delegat de PF Parinte Patriarh Daniel. Ceremonia de inmormantare va incepe la ora 09.00 cu o slujba religioasa savarsita la Catedrala patriarhala Alexandru Nevski din Sofia, dupa care, trupul neinsufletit al patriarhului va fi dus la Manastirea Troyan, acolo unde va fi inmormantat.

Prea Fericitul Parinte Maxim a trecut la cele vesnice marti, 6 noiembrie, ora 04:00, in Spitalul Lozenet din Sofia, unde fusese internat in vederea efectuarii unui tratament medical de durata. Patriarhul Maxim a condus Biserica Ortodoxa a Bulgariei din anul 1971, iar pe 29 octombrie 2012 a implinit varsta de 98 de ani.

PF Parinte s-a nascut pe 29 octombrie 1914, in satul Oreshak, districtul Loveci. A devenit frate de manastire la Manastirea Troyan si apoi a studiat teologia ortodoxa la Universitatea din Sofia. A fost hirotonit arhiereu in 1941, numit secretar general al Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare in anul 1955, iar la 30 decembrie 1956 devine Episcop titular de Branitsa. La 30 octombrie 1960 a fost ales Mitropolit de Loveci. Dupa trecerea la cele vesnice a Patriarhului Kiril, in data de 7 martie 1971, PF Maxim a fost ales Patriarh al Bisericii Ortodoxe a Bulgariei, la data de 4 iulie 1971.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro
 

.

09 Noiembrie 2012

Vizualizari: 329

Voteaza:

IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, va participa la funeraliile PF Maxim al Bulgariei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE