IPS Laurentiu a fost ales co-presedinte Bio Romania

Inalt Preasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, a fost ales ieri, 14 ianuarie, co-presedinte al Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica- Bio Romania. Evenimentul a avut loc in Aula “Mitropolit Ioan Metianu” a Facultatii de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andei Saguna” din Sibiu, locul unde in 2005, s-a infiintat asociatia amintita.

Ierarhul a primit o diploma din partea presedintelui Bio Romania, Marian Cioceanu, prin care se atesta alegerea in aceasta functie, dar si meritele Arhiepiscopiei Sibiului in instituirea asociatiei. In 2005, la declaratia de fondare a Asociatiei Bio Romania, Arhiepiscopia Sibiului a fost co-fondatoare a organizatiei.

“Va multumim pentru alegerea in aceasta functie a asociatiei Bio Romania.

Va binecuvantam intreaga activitate si va asiguram de tot sprijinul in actiunile dumneavoastra”, a spus IPS Mitropolit Laurentiu.

Alegerea IPS Mitropolit Laurentiu in aceasta functie a avut loc in cadrul Conferintei Nationale Bio Romania, la care au participat toti membrii acestei familii de agricultori bio. Intalnirea a pregatit participarea Romaniei la Targul International “Biofach” de la Nuremberg, Germania, din perioada 13-16 februarie 2013. La acest targ international, Romania va fi desemnata Tara Anului, iar standul central va fi ocupat de reprezentantii nostri. Au fost prezenti la Sibiu si reprezentantii Ministerului Agriculturii, iar pr. conf. univ. dr. Constantin Necula a fost ales membru de onoare, fiind unul dintre colaboratorii apropiati ai Asociatiei Bio Romania.

"Gradina bio a Europei"

La conferinta de la Sibiu au avut loc discutii despre organizarea standului pe care tara noastra il va avea la Nuremberg. Cu sprijinul unor arhitecti, reprezentantiii tarii noastre isi vor prezenta produsele intr-un spatiu modern si extrem de generos. Asa cum s-a subliniat la conferinta de la Sibiu, intregul program al targului de la Nuremberg se va desfasura in jurul standului romanesc. De asemenea, IPS Laurentiu a promis ca va face tot posibilul sa participe la evenimentul international, alaturi de Inalt Preasfintitul Serafim, al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Germaniei, Europei Centrale si de Nord. “Vom avea un stand de peste 600 de metri patrati, cu un restaurant, cu programe artistice, sali de conferinte si vrem sa aratam lumii potentialul extraordinar al Romaniei de a face agricultura bio. Motto-ul nostru este <<Romania, gradina bio a Europei>> si vom face tot posibilul sa reprezentam tara noastra la adevarata ei valoare si la adevaratul potential in aceasta mare vitrina a lumii bio” , ne-a spus Marian Cioceanu.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

15 Ianuarie 2013

Vizualizari: 259

Voteaza:

IPS Laurentiu a fost ales co-presedinte Bio Romania 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

IPS Laurentiu

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE