IPS Laurentiu a participat la ceremoniile care au marcat Ziua Europei

Militarii din Sibiu au marcat Ziua Europei şi Ziua Independenţei de Stat a României printr-o amplă ceremonie organizată în faţa Cercului Militar din oraş. La ceremonie au participat Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, prefectului Ovidiu Sittterli, preşedintele Consiliului Judeţeam, Ioan Cindrea, rectorul Universităţii “Lucian Blaga”, Ion Bondrea, ofiţeri, militari, oficialităţi şi numeroşi invitaţi.

Ceremonia a început cu intonarea imnului de stat şi a imnului Europei, după care IPS Mitropolit Laurenţiu şi un sobor de preoţi şi diaconi au oficiat o slujbă de binecuvântare şi de mulţumire, dar şi un parastas pentru eroii neamului. Momentul a fost urmat de alocuţiunile oficialităţilor, în care au fost amintite evenimentele sărbătorite la 9 mai în întreaga Europă şi s-au transmis Armatei române mesaje de felicitare. Autorităţile prezente, precum şi mai multe organizaţii din oraş au depus coroane de flori la monumentul eroilor din faţa Cercului militar din Sibiu.Momente de emoţie
Studenţii Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, împreună cu fanfare militară a Garnizoanei Sibiu au intonat mai multe cântece patriotice. După o paradă militară, invitaţii au avut posibilitatea să viziteze o expoziţie cu armament şi tehnică militară din timpul celui de-al doilea război mondial.

“Îi felicităm pe toţi cei care au organizat în mod deosebit această sărbătoare de astăzi. Academia militară din Sibiu a fost prezentă aici şi prin studenţii ei, care au intonat cântece patriotice, la fel de emoţionante ca şi imnurile bisericeşti. Ne-am rugat şi pentru odihna sufletelor tuturor eroilor noştri, care şi-au dat viaţa pentru apărarea patriei, a pământului strămoşesc şi a demnităţii naţionale”, ne-a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

11 Mai 2015

Vizualizari: 63

Voteaza:

IPS Laurentiu a participat la ceremoniile care au marcat Ziua Europei 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Ziua Europei

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE