La Turnu Severin a fost inaugurat un atelier de lucru pentru nevazatori

Asociaţia Filantropia Severin, aflată sub patronajul spiritual al Episcopiei Severinului şi Strehaiei, a inaugurat miercuri, 6 mai, un atelier de producţie pentru cutii de carton şi lumânări ornamentale, destinat persoanelor cu deficienţe de vedere. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a oficiat o slujbă de sfinţire şi binecuvântare la începutul activităţii acestei unităţi protejate.

Atelierul "Sf. Nectarie", realizat în cadrul unui proiect finanţat din fondurile norvegiene, este prima unitatea protejată din Drobeta Turnu Severin înfiinţată de către un ONG. Scopul acesteia este de a crea locuri de muncă pentru persoanele cu deficiențe de vedere.În cadrul atelierului de producţie au fost angajate două persoane cu deficienţe de vedere. Pentru fiecare dintre ele, acest loc de muncă reprezintă o nouă şansă de reintegrare într-un domeniu destinat nevăzătorilor.

Valoarea proiectului FERESTRE DESCHISE SPRE COMUNITATE este de aproximativ 70.000 de euro. Atelierul în care se vor produce ambalaje din carton şi lumânări ornamentale a fost înfiinţat în cadrul proiectului, la iniţiativa Asociaţiei Filantropia Severin în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România. Iniţiatorii speră ca acest tip de activitate să se extindă pentru a se crea şi alte locuri de muncă pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

Catalin Cernatescu
Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

07 Mai 2015

Vizualizari: 111

Voteaza:

La Turnu Severin a fost inaugurat un atelier de lucru pentru nevazatori 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE