Lacasurile de cult din Lumina, in atentia Primariei

Administratia publica din Lumina a prevazut in bugetul local pentru anul in curs acordarea a 600 de milioane de lei lacasurilor de cult de pe raza comunei * Prin atragerea sponsorizarilor s-a reusit si finalizarea lacasului de cult din satul Sibioara * Printre obiectivele conducerii se afla si construirea unei gradinite noi, cu patru clase, in incinta scolii generale din Lumina

In planurile administratiei publice Lumina figureaza investitii temeinice in Sibioara, sat cu aproximativ 700 de locuitori. Primarul comunei Lumina, Ioan Roman, este de parere ca infrastructura zonala trebuie adaptata cerintelor europene, chiar daca numarul populatiei din zona nu este foarte ridicat. Astfel, specialistii locali au demarat lucrarea de introducere a apei potabile in Sibioara, investitie acoperita din fonduri de la bugetul de stat sau Consiliul Judetean Constanta. Mai mult, prin intermediul unor sponsorizari s-a reusit construirea unui lacas de cult tot in Sibioara. "Lucrarea de constructie a bisericii a inceput in iunie 2004, iar in februarie anul acesta lacasul a fost sfintit.

Si in biserica din Lumina, parohia numarul 2 s-a sfintit pe 25 decembrie 2005, a precizat Ioan Roman. El a mai spus ca in bugetul local aferent anului in curs s-au prevazut 650 de milioane de lei pentru lacasurile de cult de pe raza localitatii: doua parohii ortodoxe si o geamie in Lumina, biserica catolica din Oituz, si lacasul din Sibioara.

Printre obiectivele conducerii se afla si construirea unei gradinite noi, cu patru clase, in incinta scolii generale din Lumina. Primarul Ioan Roman sustine ca investitia va fi acoperita din bugetul local. Totodata, caminul cultural va intra in reparatii capitale. Pentru inceput se va reabilita acoperisul si se va introduce un sistem central de incalzire.
In ceea ce priveste introducerea retelei de gaze in comuna, urmeaza ca in perioada imediat urmatoare sa se semneze contractul privind concesionarea serviciului de distributie a gazelor naturale intre operator si Ministerul Economiei si Comertului. Primarul a explicat ca dupa formalitati, masurile de introducere a gazelor se vor derula cu rapiditate. "Pe de alta parte, in satul Sibioara se va construi, in curand, un dispensar medical", a conchis primarul Ioan Roman.

Ziua de Constanta

.

30 Martie 2006

Vizualizari: 1907

Voteaza:

Lacasurile de cult din Lumina, in atentia Primariei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE