Langa Catedrala Episcopala incep sapaturile arheologice in situl Giurgiu - Biserica Adormirea Maicii Domnului


Langa Catedrala Episcopala incep sapaturile arheologice in situl "Giurgiu - Biserica Adormirea Maicii Domnului"

Din dorinta fireasca si datoria pe care fiecare cetatean al acestei tari o are fata de trecutul ei, numeroasele dovezi adunate de-a lungul timpului ne indreptatesc a dori punerea in valoare prin reabilitare a vestigiilor ce s-ar putea afla in imediata vecinatate a Catedralei Episcopale "Adormirea Maicii Domnului" din Giurgiu.

Este indeobste cunoscut, nu numai printre locuitorii orasului, dar mai ales printre specialisti, faptul ca in vremuri de restriste, in timpul stapanirii otomane, crestinii acestei cetati dunarene, pentru a nu-si pierde credinta stramosilor, si-au construit un locas de cult in maruntaiele pamantului. Peste veacuri, pana in zilele noastre, s-a putut vedea dovada existentei unei biserici subterane langa catedrala episcopala de astazi.

Fotografiile, pisania si alte documente sprijina ideea existentei unei valoroase marturii a crestinismului acestor meleaguri dunarene ascunse inca sub pamant si, de aceea, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor si Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu, dar si al Muzeului Judetean "Teohari Antonescu" din judetul Giurgiu, am facut toate demersurile pentru obtinerea unei autorizatii de cercetare arheologica preventiva.

O data cu obtinerea acestei autorizatii, ne exprimam bucuria ca, incepand cu ziua de 9 iunie 2008, sub conducerea arheologilor renumiti, dl. Francisc Cristian Schuster si d-na Ecaterina Tantareanu, vor incepe sapaturile arheologice in situl "Giurgiu- Biserica Adormirea Maicii Domnului".

Multumim pe aceasta cale tuturor celor care ne-au sprijinit in eforturile noastre.

Episcopia Giurgiului va asigura echipei de cercetatori conditii optime pentru desfasurarea activitatii, iar pe parcursul desfasurarii acestei operatiuni, ne vom stradui sa va tinem la curent cu rezultatele cercetarilor.

           

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

08 Iunie 2008

Vizualizari: 477

Voteaza:

Langa Catedrala Episcopala incep sapaturile arheologice in situl Giurgiu - Biserica Adormirea Maicii Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE