Lansarea cartii "Cei 13 care m-au salvat"

Lansarea cartii "Cei 13 care m-au salvat" (Editura Rost, 2018).

Evenimentul va avea loc joi, 13 Decembrie a.c, ora 18.30, în Sala ”I.C. Brătianu” a Universității Dalles din Str. Biserica Amzei nr. 5 – 7 (vizavi de biserica Amzei).

Este vorba despre un volum alcătuit din evocări, interviuri și documentare despre și cu 13 personalități pe care le-am cunoscut, de prietenia cărora m-am bucurat, care au avut o anumită înrîurire în devenirea mea și pe care le propun drept model noilor generații.

Acest volum cuprinde articole care, în cea mai mare parte, au apărut sub semnătura mea, în ultimii 20 de ani, în diverse reviste și cotidiane centrale, dar și texte proaspete, scrise special pentru această carte.

Cei 13 „salvatori” asumați referențial (unii încă în viață, dar cei mai mulți trecuți la cele veșnice) se înșiră în paginile cărții în ordinea în care „salvatului” i-a fost dat să-i cunoască, în Bacăul tinereții sau în Bucureștiul maturității (unii mai puțin cunoscuți publicului larg, alții ajunși deja de notorietate națională): Petru C. Baciu („«Lupul» cu inimă bună”), Petru Velescu („Îngerul contabil”). Gheorghe Grigoraș („Un erou fără astîmpăr”), Ioan Belciu („Amfitrionul proscrișilor”), Virgil Velescu („Un profil de stoic”), Marcel Petrișor („Prietenie pe viață și pe moarte”), AvvaIustin Pârvu („Un sfînt al închisorilor”), Neculai Popa – cel de la Los Angeles („Un elev la școala «bandiților»”), Părintele Gheorghe Calciu(„Dușmanul personal al lui Ceaușescu”), Demostene Andronescu („Poezia ca rugăciune”), Ion Gavrilă Ogoranu („Un voievod al rezistenței anticomuniste”), Vlădica Bartolomeu Valeriu Anania („Leul Ardealului”), Vasile-Jacques Iamandi („Un boier al românismului”) - scrie în postfață Răzvan Codrescu.

Despre carte vor vorbi scriitorul Răzvan Codrescu, de actorul și regizorul Dan Puric și subsemnatul.

După cuvîntări, ne vom bucura de un concert de colinde susținut de către Grupul Vocal ”Sfîntul Ștefan cel Mare”.

La final, voi oferi autografe.

Vă aștept cu drag!

Claudiu Târziu

10 Decembrie 2018

Vizualizari: 458

Voteaza:

Lansarea cartii "Cei 13 care m-au salvat" 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE