Lectie de educatie spirituala pentru copiii cu nevoi speciale la manastirea Timiseni

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, de peste 20 de ani s-a realizat o frumoasa traditie in perioada Triodului, sute de copii de la centrele de plasament si de la scolile speciale din judetul Timis, vin cu multa bucurie in pelerinaj la manastirea Timiseni, una dintre cele mai reprezentative manastiri ale Eparhiei Timisoarei. Astfel joi, 7 martie, au participat la acest eveniment aproximativ 200 de copii si tineri de la Centrele de plasament si Scoala speciala „Constantin Paunescu” din Recas, Centrul de plasament din Lugoj si Centrul de reeducare al minorilor din Buzias, insotiti de educatori, profesori si asistenti sociali. La orele diminetii au fost intampinati la portile manastirii de pr. Simeon Stana, exarhul manastirilor din cuprinsul Arhiepiscopia Timisoarei si de pr. Zaharia Peres, consilier cultural in cadrul Eparhiei Timisoarei.

Programul intalnirii a cuprins o slujba de multumire adusa lui Dumnezeu in biserica noua a manastirii cu hramul „Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul”, unde au fost rostite texte din Sfanta Scriptura, s-au citit psalmi si s-au cantat parti din Sfanta Liturghie. De asemenea, s-a tinut un cuvant de invatatura referitor la indemnul Mantuitorului din Sfanta Scriptura „Lasa-ti copiii sa vina la mine”.

Din partea Centrului eparhial pr. Zaharia Peres, consilier cultural a transmis celor prezenti binecuvantarea Inaltpreasfintitului Nicolae, Mitropolitul Banatului si gandurile de bine ale Preasfintitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei. La finalul intalnirii toti cei prezenti au participat la agapa care a fost oferita tinerilor cu multa generozitate prin grija monahiei Casiana Simon, stareta manastirii si a intregii obsti de maici. Pe langa masa oferita, fiecare copil a primit la plecare cate un pachetel cu dulciuri. Aceasta actiune a fost realizata la initiativa domnului Florin Vlad, profesor la scoala speciala din Recas si datorita unei bune colaborari intre Arhiepiscopia Timisoarei, Directia de asistenta sociala si protectia copilului Timis si Penitenciarul Timisoara. Totodata, deplasarea la manastire s-a facut cu sprijinul Consiliului Judetean Timis, care a pus la dispozitie autocarele in vederea transportarii copiilor.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.
Pe aceeaşi temă

08 Martie 2013

Vizualizari: 346

Voteaza:

Lectie de educatie spirituala pentru copiii cu nevoi speciale la manastirea Timiseni 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

manastirea timiseni

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE