Legalizarea prostitutiei, o forma de sclavie moderna !

Pe temeiul Sfintei Scripturi, a invataturii Sfintilor Parinti si in conformitate cu hotararile Sfantului Sinod, Patriarhia Romana dezaproba initiativa legislativa a domnului deputat Silviu Prigoana privind legalizarea prostitutiei, pe care o considera un atentat la demnitatea persoanei umane, la institutia sacra a familiei si la moralitatea publica.

Patriarhia Romana isi mentine pozitia, exprimata public in repetate randuri (a se vedea comunicatele de presa postate pe site-ul oficial www.patriarhia.ro din 12 martie si 23 septembrie 2009), conform careia legiferarea prostitutiei nu rezolva o problema sociala grava, ci, dimpotriva, amplifica fenomenul sub forma unei sclavii motivate financiar. In acelasi timp, legalizarea prostitutiei intensifica degradarea morala a societatii, contribuie la proliferarea diferitelor boli si la cresterea numarului divorturilor, iar femeilor prinse in aceasta sclavie li se afecteaza iremediabil sanatatea psihica si fizica, precum si demnitatea sociala.Tocmai pentru aceste motive, prostitutia este interzisa prin lege in multe tari europene si in majoritatea statelor federale ale SUA. In plus, Patriarhia Romana reaminteste faptul ca Romania a ratificat in anul 1955 Conventia ONU privind “Suprimarea Traficului de Persoane si a Exploatarii prostituarii altora” prin care tara noastra se obliga sa nu legalizeze prostitutia.

Orice demers legislativ trebuie sa aiba ca scop apararea demnitatii persoanei si a familiei, promovarea valorilor sociale si a binelui comun, iar nu adancirea crizei morale care a generat in parte criza economica la nivel international.

Avand convingerea ca pozitia Patriarhiei Romane este impartasita de cele mai multe confesiuni crestine si institutii din Romania care apara demnitatea persoanei si a familiei, le indemnam sa se exprime public pentru respingerea unui demers legislativ daunator vietii spirituale, morale si sociale a poporului roman.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE
 

.

07 Septembrie 2010

Vizualizari: 222

Voteaza:

Legalizarea prostitutiei, o forma de sclavie moderna ! 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE